Varujan Vosganian la Digi24, despre nemulţumirile sale citate în presă: „Nu contribuiţi la fanteziile astea”

Data publicării:
2101 20vosganian-44979

Această ştire n-a existat niciodată, nu s-a întâmplat niciodată. Poziţia mea de acum oricum e mai favorabilă decât poziţia mea de început. Ştirea care i-a fost furnizată premierului a fost eronată”, a spus ministrul, adăugând că „Cine intră într-un guvern, se simte bine într-un guvern. Cine nu se simte bine, e liber să plece. Deci declaraţia premierului a fost corectă.

Declaraţia premierului pomeneşte numele meu? Ziariştii l-au întrebat de o fantezie care era complet falsă. Această ştire nu a existat niciodată”, a spus Vosganian.

Întrebat dacă s-a plâns vreodată că „nu are obiectul muncii la minister”, oficialul a răspuns scurt „nu”. „Poziţia mea de acum oricum e mai favorabilă decât la început. Aţi văzut dumneavoastră declaraţia mea sau aţi preluat-o? Nu am făcut niciodată această declaraţie. Nu m-a întrebat nimeni.

De dimineaţă i s-a spus domnului Ponta că eu am fost nemulţumit pentru că o agenţie de presă a spus ca într-o conferinţă eu mi-am declarat nemulţumirea. Cine intră într-un guvern se simte bine, cine nu - poate să plece. Deci declaraţia premierului a fost corectă”, a conchis Vosganian.

Presa zilei de luni a preluat o afirmaţie a liberalului făcută într-o emisiune tv, potrivit căreia posturile de ministru delegat au fost inventate pentru „a destabiliza miniştrii liberali de atribuţiile lor”: Această misiune a miniştrilor delegaţi a creat o oarecare confuzie, a lăsat sentimentul că această instituţie a fost inventată ca să destabilizeze miniştrii liberali de atribuţiile lor. Eu sper să nu fie aşa. Şi cele două-trei ministere cele mai expuse, adică Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Economiei, trebuie să lucreze în aşa manieră încât această impresie, prima impresie, să nu fie reală”, se arată în transcrierea dialogului, publicată de Vosganian pe blogul personal.

Chestionat de jurnalişti cu privire la această declaraţie, premierul Victor Ponta a reacţionat cu promptitudine: „Cine nu vrea să rămână în Guvern poate să plece. Sugerez oricărui ministru care e nemulţumit de activitatea sa în Guvern că nu e de neînlocuit, ba dimpotrivă; fac imediat propuneri de înlocuire cu altcineva. E vreun ministru nemulţumit?”, a întrebat premierul, adăugând: „nu vorbesc de persoane, ci de principiu, nu ţin pe nimeni cu forţa în Guvern, nu sunt condamnaţi la locul de muncă. Amatori de funcţii de miniştri sunt întotdeauna.

În urmă cu zece zile, Varujan Vosganian se plângea că unii miniştri nu ştiu nici acum ce atribuţii au şi cu ce se ocupă în funcţiile în care au fost numiţi. El a recunoscut acest lucru tot pe blogul personal, justificând totodată lipsa apariţiilor sale publice. El arăta că Hotărârea de Guvern care precizează modul de funcţionare a Ministerului Economiei şi atribuţiile fiecăruia dintre cei trei miniştri, dintre care doi delegaţi, a întârziat cu o săptămână. Din acest motiv, Varujan Vosganian decidea să nu mai apară public până când va şti exact ce atribuții are.

La formarea noului Guvern, din Ministerul Economiei s-au desprins alte două ministere: unul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, condus de ministrul delegat Maria Grapini, şi altul pentru Energie, condus de Constantin Niță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...