Victor Ponta: „M-a deranjat să văd că la Poşta Română directorul are salarii de genul celor pe care le-am criticat”

Data publicării:
0306 20pontaposta-53286

M-a deranjat foarte tare să văd că la Poşta Română directorul general are în continuare salarii de genul celor pe care le-am criticat. Am discutat cu domnul ministru Nica (Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informaţională – n.red.). Sigur că nu poţi să-l plăteşti cu un salariu ca la stat şi să ceri performanţă ca în privat, dar diferenţele sunt mult prea mari”, a spus premierul miercuri, la şedinţa săptămânală a Guvernului.

Intenţia premierului este de a limita salariile din companiile în care au fost instalaţi manageri privaţi, aşa încât acestea să fie de cel mult şase ori mai mari decât salariul mediu. Măsura ar veni ca urmare a faptului că salariul directorul Poştei, Ion Smeeianu, se situează la o valoare cuprinsă între între 6000 şi 10.000 de euro lunar.

Conducerea Poştei Române susţine că salariul directorului general este stabilit în funcţie de performanţe, dar Poşta Română este compania de stat cu cele mai mari pierderi: 140 de milioane de euro numai anul trecut.

De altfel, nivelul salariului şefului Poştei îi nemulţumeşte şi pe angajaţii instituţiei, motiv pentru care aceştia au şi protestat în toată ţara în urmă cu două săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri