Victor Ponta: Trebuie aplicată legea şi descurajaţi extremiştii maghiari, dar şi cei români

Data publicării:
victor ponta bucuros RESIZE -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu 1

Victor Ponta / Foto: Mediafax

„Cred în continuare că noi trebuie să facem tot ce putem în primul rând pentru aplicarea legii şi a standardelor europene, dar şi pentru descurajarea extremiştilor din toate părţile: extremişti maghiari, extremişti români. Din fericire, extremiştii români nu sunt în Ardeal, sunt pe la televizor, pe aici, pe la Bucureşti, pe Dâmboviţa - dar cu atât mai mult trebuie să încurajez pe cei care au capacitatea de a fi moderaţi, de a avea putere de dialog şi să-i descurajez pe extremişti din toate părţile”, a spus marți Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Aproximativ 3.000 de secui - spun jandarmii, 4.000 anunţă organizatorii - au participat, luni, la un miting urmat de un marş la Târgu Mureş. Printre ei şi câţiva reprezentanţi ai organizaţiei „64 de Comitate” şi ai Gărzii Maghiare - formaţiune interzisă în Ungaria.

Extremiştii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au aruncat cu petarde. Mitingul a fost autorizat, dar nu şi marşul, despre care organizatorii susţin că a pornit ca o plimbare. Manifestanţii au cerut autonomia aşa-zisului Ţinut Secuiesc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri