VIDEO Dispariţia primarului din Pungeşti: Edilul ţine legătura doar cu Consiliul Judeţean. Mircia Vlasă "se teme pentru viaţa lui"

Data publicării:
mircia vlasa primar pungesti sursa foto digi24

Au apărut primele posibile explicaţii privind dispariţia primarului localităţii Pungeşti, judeţul Vaslui. Consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean spune că Mircia Vlasă se ascunde pentru că se teme pentru viaţa lui, după ce şi-a dat seama că protestatarii care se opun explorării gazelor de şist au aflat că terenul pe care ar fi trebuit să înceapă lucrările îi aparţine.

Între timp, primarul ţine legătura doar cu şefii Consiliului Judeţean, prin telefon, cărora le-a spus că a primit ameninţări şi că se teme pentru viaţa lui. Iar angajaţii primăriei nu ştiu unde se află contractul semnat cu Chevron pentru explorare.

Compania Chevron a concesionat trei suprafeţe de teren de aproape patru hectare pe care urmează să se facă explorarea: de la Mănăstirea Mălini şi din proprietatea primarului două părţi aproape egale, dar şi o suprafaţă de numai câteva zeci de metri pătraţi de la o localnică. Reprezentanţii Chevron au venit în Pungeşti în toamna anului trecut. Cel mai probabil, tot atunci primarul Mircia Vlasă le-a pus la dispoziţie terenul de aproape două hectare. Potrivit unei discuţii între reporterul Digi24 şi un angajat al primăriei, filmată cu camera ascunsă, primarul ar spune că documentele au fost semnate în 2012, între compania americană Chevron şi proprietarii terenurilor din Pungeşti.

„Angajat primărie: Nu-şi aduce aminte, dar e în 2012 făcut!

Reporter: Contractul e încheiat în 2012?

Angajat primărie: Da.

Reporter: Între dumnealui şi compania americană?

Angajat primărie: Între toţi!

„Reporter: Pe terenul acela al primarului de acolo din luncă, cine a plătit impozitul până acum?

Angajat primărie: Nu-i plătit.

Reporter: Nu-i plătit? De cât timp nu este plătit?

Angajat primărie: Nu ştiu, nu-i plătit.

Reporter: De cât timp?

Angajat primărie: Niciodată poate.

Reporter: Din 2005 adică, de când l-a luat?

Angajat primărie: Nu-i plătit.

Reporter: Deloc?

Angajat primărie: Din 2006, 2007 e luat terenul acolo.

Reporter: Dar cine ar fi trebuit să plătească impozitul?

Angajat primărie: Proprietarul.

Reporter: Adică primarul.

Angajat primărie: Păi da.

Informaţia ajunsă abia recent la urechile localnicilor a provocat o revoltă în comună. Primarul nu mai e însă de găsit de luni, de când au început protestele, dar a vorbit la telefon cu şefii de la Consiliul Judeţean. Ei susţin că este o simplă coincidenţă că Chevron şi-a instalat sonda pe terenul primarului. Companie ar fi făcut asta pentru că studiile ar fi arătat că de acolo pot scoate cea mai mare cantitate de gaze.

Primarul - şi putea fi orice altă persoană -, nu are nici o vină. Am analizat această situaţie vis-a-vis de acuzele care i se aduc. (...) Din păcate nu ştiu unde este sigur, am vorbit cu dumnealui să văd dacă este teafăr, dacă sunt probleme, dacă lucrurile de acolo sunt în regulă, şi mi-a spus că dumnealui se teme pentru viaţa lui, că a primit ameninţări”, a declarat într-o intervenţie telefonică la Digi24 Valeriu Caragaţ, consilierul preşedintelui CJ Vaslui.

Protestatarii aşteaptă explicaţii de la primarul pe care l-au ales. Dar cum Mircia Vlasă nu apare în faţa consătenilor, iar consilierii locali au recunoscut că au votat proiectul pe genunchi, oamenii din zonă sunt decişi să continue protestele.

 



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri