VIDEO. Porcul de Crăciun își așteaptă cumpărătorii direct pe marginea drumului

Data publicării:
PORCI MEDIAFAX

Ia uitaţi aici ce muşchi. Nu e porc de fermă”.Aşa îşi prezintă unul dintre măcelarii de ocazie marfa. Animalele sunt gata tăiate şi pârlite.

De cum intri în comună, sesizezi că pe fiecare poartă tronează un anunţ din tablă, moştenit de anul trecut, care arată că aproape toţi localnicii „Vând porci”.

Deşi vânzarea cărnii de porc pe stradă este o afacere cât se poate de ilegală, comerciantul are pretenţii. Tăiatul si tranşatul se plătesc separat.

Un alt negustor are în curte o adevărată fermă. În două coteţe mici stau inghesuite peste 30 de animale. Sunt aşezate în şir indian, nu cumva să ne scape vreunul din vedere.

Bărbatul se laudă că îi hrăneşte numai cu porumb, iar carnea nu are pic de grăsime. Dar, actele pentru carne şi certificatele medicale lipsesc.

Autorităţile sanitare veterinare avertizează însă consumatorii că, în această perioadă, există pericolul de infestare cu trichineloză.

Așa că, înainte de a se înfrupta din pomana porcului, consumatorii trebuie să treacă obligatoriu cu carnea pe la laborator, pentru a fi testată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri