VIDEO | Un porc mistreț a mușcat doi oameni în centrul orașului Şimleu Silvaniei

Data actualizării: Data publicării:
mistret

A fost panică în Şimleu Silvaniei, din Sălaj, după ce un porc mistreţ a coborât în oraş şi a atacat doi oameni chiar în centru.

Totul s-a întâmplat joi dimineaţă, puţin după ora 11:00. Animalul sălbatic, rătăcit printre blocuri, a fost surprins şi de o cameră de supraveghere.

În imaginile postate pe o reţea de socializare chiar de primarul oraşului se vede cum mistreţul aleargă o femeie care, în cele din urmă, reuşeşte să se adăpostească în scara unui imobil.

La spital a ajuns cu o ambulanţă și un bărbat de 62 de ani, de asemenea muşcat de porcul mistreţ, la coapsă.

Cele două persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase unde li s-au curățat și dezinfectat plăgile. Atât femeia cât și bărbatul au fost vaccinați antirabic.

Mistreţul, despre care martorii spun că era rănit, a fugit în pădure, iar mai mulţi vânători sunt la această oră pe urmele lui.

Neculai Șelaru, președintele Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România: „Porcul mistreț a venit de pe un fond de vânătoare privat. Dar în mod normal, un porc mistreț nu avea ce căuta ziua în oraș. În primul rând, comportamentul e anormal și intrarea în oraș la acea oră, tot anormală.

Este foarte probabil ca mistrețul să fi fost scos din pădure. Dacă era rănit și hăituit de câini și-a căutat retragerea la adăpostul orașului. Și sigur că mistrețul rănit atacă omul care iese în cale sau care îi strâmtorează retragerea. În fața unui astfel de mistreț e bine să eviți să stai. Nu să fugi. Că îi declanșezi și mai tare intenția de atac.

Trebuie să te retragi liniștit în scări de bloc. Oricum trebuie evitată o poziționare în fața lui.

Mistrețul rănit și mistrețul care e stânjenit să se retragă de poziționarea omului în fața lui, atacă. Atacă cu viteză neașteptat de mare și lovește cu colțul lateral. Undeva la înălțimea picioarelor, genunchiului, deasupra genunchiului, seceră picioarele și își vede de drum. Vierul care are colții foarte ascuțiți poate răni omul.

Cred că în imagini era vorba de o scroafă sau un vier foarte tânăr, fără colți, mai puțin periculos decât un vier puternic, adult.

În mod normal, mistrețul nu pleacă din padure. Sigur a fost hăituit de câini. Fiindcă nu omul îl putea împinge în oraș. Dacă era vorba de o vânătoare, vreau să spun că sezonul de vânătoare s-a încheiat pe 31 ianuarie. Deci nu ar fi trebuit să aiba loc o astfel de vânătoare. Se pot împușca în continuare, în momentul de față, doar vierii la pândă sau la dibuit.

Sigur că sunt prezumții însă fapta trebuie cercetată și sigur că sunt probabil vinovați de obligarea mistrețului să se retragă din padure și să caute adăpost în oraș.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri