VIDEO. Un român, complice la o tentativă spectaculoasă de evadare cu elicopterul dintr-o închisoare din Atena

Data publicării:
3-52115

Aproximativ 200 de focuri au fost trase în timpul incidentului.

Închisoarea Trikala | youtube.com

Alături de român, în elicopter se mai aflau doi complici ai lui Panayiotis Vlastos: un grec şi un albanez. Toţi erau înarmaţi, având asupra lor un Kalashnikov şi două Uzi, iar poliţia nu exclude ipoteza că pilotul şi asistentul acestuia au fost ameninţaţi cu moartea pentru a participa la evadare, informează cotidianul elenEkathimerini.

Cei trei complici au fost arestaţi şi sunt cercetaţi de autorităţile de la Atena.

Avocatul lui Vlastos a cerut spitalizarea deţinutului din cauza rănilor provocate de căderea din elicopter, însă Ministerul Justiţiei a decis iniţial că acestea nu sunt grave şi nu necesită internare. Marţi însă,deţinutul a fost dus la spital, unde i s-au făcut radiografii şi o tomografie computerizată.

Panayiotis Vlastos, care ispăşeşte o condamnare cu închisoarea pe viaţă pentru mai multe acuzaţii de şantaj, răpire şi crimă, este la a treia tentativă de evadare. Cea mai cunoscută datează din 2011, când alături de alţi trei membri ai grupării „Conspiraţia celulelor de foc”, a luat 30 de ostatici chiar în închisoarea de securitate maximă Korydallos din Atena în care era încarcerat. S-a predat însă, înainte de a declanşa un masacru.

Cunoscut drept recidivist şi ucigaş, el a declarat că face parte din gruparea anarhistă „Conspiraţia celulelor de foc”. Aceasta a revendicat o serie de atacuri teroriste, printre care coletele explozive expediate ambasadelor străine din Atena şi unor lideri străini, şi deflagraţia care a distrus în 2010 faţada unui tribunal din centrul capitalei Greciei.

Surse din poliţia elenăau declaratau aflat de planurile evadării de duminică în timpul unei percheziţiirealizate la una din casele conspirative ale grupării anarhiste.

Este pentru a doua oară când un deţinut încearcă să evadeze din închisoare cu ajutorul unui elicopter în Grecia. În 2006 şi 2009, jefuitorul Vassilis Palaiocostas şi apoi complicele său, ucigaşul plătit Alket Rizai, au reuşit să scape din închisoarea de maximă securitate Korydallos. Rizai a fost reîncarcerat după câteva luni, însă lui Palaiocostas i s-a pierdut urma.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri