EXCLUSIV. Imagini cutremurătoare din Colectiv. Cum arată interiorul clubului la 4 ani după incendiu

Data actualizării: Data publicării:
interior-colectiv-4-ani

Pentru prima dată după devastatorul incendiu din Colectiv, Digi24 vă arată imagini din clubul groazei, aşa cum arată locul la 4 ani de la tragedie. Nimeni nu a mai filmat interiorul după noaptea incendiului. Acum, anchetatorii au permis accesul jurnaliștilor în Colectiv.

Filmarea în premieră din clubul Colectiv, desigilat azi de anchetatori pentru o echipă specială a Digi24, a fost posibilă după o aprobare a Tribunalului, care și-a dat acordul ca, pentru prima dată după incendiul ucigaș o echipă de televiziune să intre în incinta localului.

Pe 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv avea loc concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care își lansa un nou album. Sute de fani au intrat în încăpere printr-un container, o improvizație în care zeci de persoane aveau să rămână blocate după izbucnirea flăcărilor în încercarea de a se salva.

Echipa Digi24 a găsit o încăpere goală și întunecată, în care se simte în continuare un miros puternic de fum.

Asta a rămas în clubul Colectiv, fiecare perete și colțișor este negru, fumul este ce a mai rămas din acest club, iar mirosul a rămas, miroase a fum și acum, la aproape 4 ani de la acel moment”, relatează Andreea Georgescu, jurnalist Digi24.

Schelele de pe scenă au fost luate din club, fiind probe în anchetă. Pe una dintre schele au fost montate artificiile, care, potrivit procurorilor, nu erau destinate folosirii în interior. O scânteie a sărit pe stâlpul îmbrăcat cu buretele special care ajuta ca sonorizarea să fie mai bună. În doar câteva secunde, flăcările au ajuns la tavan, iar bucățile din lemn s-au aprins și ele, fiind lăcuite cu o substanță care le-a aprins ca o torță.

Cei din club s-au grăbit să iasă afară, dar când au deschis ușile a intrat oxigenul care a alimentat flăcările și care au cuprins întreaga încăpere ca o explozie, au descris experții. 153 de secunde a durat incendiul.

Destinul a sute, mii de persoane a fost schimbat într-un singur minut în această clădire. 65 de oameni au murit, iar alte sute de persoane au fost rănite. Unii dintre ei primesc în continuare tratament pentru a-și relua, pe cât se poate, viața.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri