Femeie din Galați, înjunghiată mortal de 20 de ori de fostul iubit. Timp de 2 ani, Violeta depusese plângeri la Poliție împotriva lui

Data actualizării: Data publicării:
femeie ucisa

Trupul neînsuflețit al unei femei de 33 de ani, din localitatea Pechea, județul Galați, a fost descoperit, în dimineața zilei de 1 martie, într-un șant. Femeia, mamă a doi copii, ar fi fost ucisă de fostul ei iubit, care o abuzase și amenințase cu moartea în repetate rânduri, dar împotriva căruia poliția nu a luat nicio măsură, deși pe numele acestuia existau mai multe reclamații.

Violeta Mirică a fost ucisă cu 15-20 lovituri de cuțit, după cum a declarat procurorul care anchetează crima. Principalul suspect este chiar fostul iubit al femeii, care a fost reținut de polițiști pentru crimă. Acesta ar fi devenit gelos, după ce Violeta luase decizia de a se întoarce la fostul ei soț, cu care are doi copii: o fată de 17 ani și un băiat de 16 ani.

În urmă cu câțiva ani, femeia își părăsise soțul pentru un vecin, Vasile Petcu, în vârstă de 42 de ani. Relația lor nu a mers însă, iar când Violeta a vrut să se întoarcă acasă, bărbatul a devenit gelos. A început să o amenințe cu moartea, iar timp de doi ani a hăituit-o, i-a scris mesaje de amenințare pe gard și i-a făcut viața un calvar.

"Ea a fugit, a venit acasă, a vrut să îşi ţină familia şi el o urmăreşte de doi ani, nu o lasă în pace. Pe gard scria tot felul de prostii, ea a reclmat. A reclamat de o grămadă de ori, asta e, că poliţia nu îşi face datoria deloc la noi aici", susţin apropiaţii Violetei, potrivit publicației Viața Liberă.

Pe numele lui Vasile Petcu existau cel puțin patru plângeri la poliție, dar împotriva suspectului nu s-a luat nicio măsură. Pe de altă parte, polițiștii spun că legea nu le permite să ia măsuri mai drastice decât cele pe care le-au luat când le-a fost semnalat cazul: aplicarea unor amenzi contravenționale.

"Ea a mai fost odată strânsă de gât, tot de el, atunci au fost doi martori, asta s-a întâmplat, eu m-am dus şi am făcut reclamaţii, dar nu s-a făcut nimic", susţune Marian Mirică, soţul Violetei.

În dimineața zilei de 1 martie, Violeta era în drum spre serviciu, când a fost atacată de fostul ei iubit, care a înjunghiat-o de mai multe ori, apoi a lăsat-o în șanț. Deși martorii au sunat imediat la ambulanță, pentru Violeta nu s-a mai putut face nimic.

"S-a deplasat un echipaj de la noi, găsind la faţa locului o femeie de 33 de ani, care prezenta multiple plăgi înjunghiate la nivelul gâtului şi al feţei. Nu avea semne vitale, decesul fiind cel mai probabil instalat de mai bine de o oră", a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Acum, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au cerut arestarea bărbatului reținut pentru crimă, dar și o expertiză neuro-psihiatrică, pentru a stabili dacă acesta a avut discernământ în momentul comiterii crimei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri