Firmele lui Dorinel Umbrărescu câștigă contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Târgu Mureș - Târgu Neamț

Data publicării:
desen cu portiune de autostrada lot 3 tg. mures - tg. neamt
Firmele lui Dorinel Umbrărescu câștigă contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Târgu Mureș - Târgu Neamț Sursa foto: facebook.com/cristian.pistol

Dorinel Umbrărescu, supranumit "regele asfaltului", și companiile sale cu care a câștigat contractul cu CNAIR trebuie să finalizeze lucrările în termen de 30 de luni, conform anunțului făcut miercuri de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe Facebook.

Acesta a anunțat că Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a autostrăzii TârguMureș – TârguNeamț, cu prețul de 1,56 miliarde de lei (fără TVA).
Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările, finanțate prin PNRR, în 30 de luni, din care 6 luni să fie alocate perioadei de proiectare și 24 de luni să fie perioada efectivă de execuție a lucrărilor, pentru cei 29,91 km ai acestei secțiuni care face parte din A8 (TârguMureș - TârguNeamț – Iași - Ungheni).
Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și, respectiv, după soluționarea contestaților / plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Companiile omului de afaceri Dorinel Umbrărescu au contracte de aproape 5 miliarde de euro în derulare cu Compania de Drumuri, conform calculelor Economedia. Potrivit aceleași surse, firmele "regelui asfaltului" au în execuție în prezent circa 430 de kilometri de autostradă și drum expres, iar cele trei mari firme deținute acesta, Spedition UMB, SA&PE Construct și Tehnostrade, au cumulat anul trecut afaceri de 5,43 miliarde lei (1,1 miliarde de euro), în creștere cu circa 50% față de afacerile cumulate în anul precedent.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri