Florin Piersic, transferat la Spitalul Foişor pentru o nouă operație. Medic: „Intervenția nu e lipsită de riscuri”

Data actualizării: Data publicării:
florin piersic
Actorul Florin Piersic. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Actorul Florin Piersic este transferat joi, la Spitalul Foişor din Bucureşti, pentru a i se scoate proteza de genunchi, operație „absolut necesară” pentru îndepărtarea sursei de infecţie, spun medicii. Intervenţia nu este lipsită de riscuri, precizează reprezentanţii Institutului ”Matei Balş” din Capitală.

ACTUALIZARE 11.30 Directorul medical al Institutului "Matei Balş", Adrian Marinescu a precizat, la Digi24, că Florin Piersic a fost transferat de Spitalul Foișor pentru evaluări ortopedice de specialitate și că va rămâne internat acolo doar cât va fi nevoie.

„Se poate întoarce la Institutul Matei Balș și probabil așa se va întâmpla, în funcție de evoluție”, a afirmat acesta.

Adrian Marinescu a adăugat că starea actorului este stabilă, dar că este vorba despre un pacient „vulnerabil, fragil, prin vârstă și prin bolile cronice. Orice intervenție ortopedică nu poate fi lipsită de riscuri”.

Florin Piersic va fi operat din nou

ACTUALIZARE 11.10 ”Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârstă şi bolile asociate. Este vorba un proces infecţios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului şi proteza de la genunchi. Pacientul se află în evaluare şi supraveghere multidisciplinară (boli infecţioase ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică”, anunţă reprezentanţii Institutului ”Matei Balş” din Capitală, unde actorul a fost transferat marţi seară, de la Institutul Inimii, din Cluj.

Actorul va fi operat din nou la genunchi, pentru a i se îndepărta proteza, care reprezintă o sursă de infecție.

”Situaţia medicală a pacientului face ca intervenţia ortopedică, să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie. După intervenţia ortopedică pacientul va continua tratamentul procesului infecţios”, a comunicat Institutul ”Matei Balş”.

ȘTIREA INIȚIALĂ Florin Piersic a fost mutat, joi, de la Institutul Matei Balș la o clinică privată din Capitală, unde urmează să i se facă investigații, potrivit surselor Digi24. Ulterior, ar urma să fie transferat la Spitalul Foișor.

Medicii au decis ca actorul să fie transferat la o clinică privată pentru realizarea unei investigații PET-CT. De acolo, ar urma să fie dus la Spitalul Foișor din București, pentru investigații suplimentare la genunchi.

Maestrului i-au fost scoase sondele de la stimulatorul cardiac, astfel încât tratamentul cu antibiotice să își facă efectul.

Medicii spun, însă, că este nevoie și de extragerea protezei de la genunchi, astfel încât infecția să poată fi tratată.

De la Matei Balș, actorul a plecat într-o stare de sănătate bună, potrivit cadrelor medicale. Într-o intervenție la Digi24, managerul spitalului, dr. Adrian Marinescu, a precizat că Florin Piersic se simte bine și chiar are o stare energică.

Florin Piersic a fost transferat, marţi seară, de la Cluj-Napoca la Bucureşti, cu un avion SMURD, care se afla în Ungaria pentru un exerciţiu NATO.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici, având un stimulator cardiac.

Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care s-a extins ulterior și la inimă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...