Gestul disperat al unui militar rus surprins de o dronă kamikaze ucraineană chiar înainte de a lovi un blindat rusesc

Data actualizării: Data publicării:
Imagini surprinse de o dronă kamikaze ucraineană înainte de a lovi un blindat rusesc
Imagini surprinse de o dronă kamikaze ucraineană înainte de a lovi un blindat rusesc. Captură gif: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Forțele ucrainene au distrus cel puțin trei vehicule de luptă ale infanteriei ruse, în apropiere de Avdiivka, regiunea Donețk, locul unde se desfășoară lupte grele în ultima perioadă. Concomitent, mai multe înregistrări video publicate pe rețelele sociale arată inclusiv blindate rusești lovite de drone kamikaze ucrainene. Într-un astfel de clip se observă chiar cum un militar rus aflat pe o mașină blindată încearcă disperat să tragă asupra dronei kamikaze care se îndreaptă spre el și care filmează întreaga scenă.

Înregistrarea video prezintă la început blindate rusești distruse de rachete antitanc Stugna-P (de producție ucraineană), dar și de o rachetă Javelin, furnizată de SUA trupelor Kievului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Spre finalul înregistrării se observă vehicule blindate rusești lovite de drone kamikaze. Ultimele imagini arată o dronă care se apropie din spate și lovește o mașină de luptă rusească, deși un militar aflat pe turelă încearcă să tragă cu arma din dotare pentru a distruge respectiva dronă.

În ultimele zile, forțele ucrainene au respins atacuri ale rușilor în jurul orașului Bahmut, unde trupele Kievului reușesc în continuare să reziste atacurilor rusești.

„Inamicul și-a concentrat majoritatea eforturilor, echipamentele militare și armele acolo. Ei și-au propus să ajungă la granițele regiunii Donețk până la sfârșitul acestui an calendaristic. Ei nu mai pot ține acea linie uriașă a frontului, așa că aleg unele părți în care își pot concentra eforturile la maximum”, a declara Hanna Mailar, adjunct al ministrului ucrainean al Apărării.

Orașul ucrainean Kreminna, la nord-vest de Lisiceansk, continuă să se confrunte cu lupte grele, în timp ce armata rusă continuă să-și reînnoiască forțele acolo, a declarat marți șeful administrației militare regionale Lugansk, Serhii Haidai.

„Trupele de ocupație ruse au reușit să construiască o apărare foarte puternică într-o lună, chiar și puțin mai mult. Aduc acolo o cantitate uriașă de rezerve și echipament. Își reînnoiesc constant forțele”, a spus Haidai. Acesta susține că armata rusă a suferit un număr mare de victime „dar totuși aduc [personal] nou, pentru că înțeleg că dacă vor pierde Kreminna, în principiu, întreaga linie de apărare se va prăbuși”.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri