Foto Imaginea spectaculoasă din timpul unui exercițiu militar din România: elicoptere Black Hawk lângă cetatea Enisala

Data actualizării: Data publicării:
exercitiu-militar-tulcea-enisala (1)
Foto: Justin Reynolds

Militari români şi americani au participat, zilele trecute, la mai multe exerciţii comune şi antrenamente în poligonul de la Bagadag, Tulcea. În timpul unui exercițiu a fost realizată și o fotografie iconică: șapte elicoptere militare Black Hawk aterizate pe un pisc, în apropierea cetății Enisala.

„Soldaţi americani din compania Bravo, Divizia a 3-a Infanterie, au condus un asalt aerian vinerea trecută în poligonul de la Babadag. Marne Air este cea mai letală şi cea mai manevrabilă brigadă din Europa şi ne munca continuăm asiduă pentru a ne menţine disponibilitatea de a preveni agresiunea regională”, a transmis Brigada a 3-a de Luptă Aeriană a Aviaţiei SUA pe pagina de Facebook, alături de trei fotografii realizate de căpitanul Justin Reynolds.

Exercițiile militare s-au efectuat în apropiere de cetatea de la Enisala, singura fortăreaţă medievală rămasă în picioare între Dunăre şi Marea Neagră, iar în urma acestora rămân și câteva fotografii impresionante.

exercitiu-militar-tulcea-enisala (2)
Foto: Justin Reynolds

Antrenamentele s-au desfășurat fără ca militarii să intre în contact cu populaţia civilă şi cu respectarea distanţării sociale în contextul epidemiei de coronavirus.

exercitiu-militar-tulcea-enisala (3)
Foto: Justin Reynolds

 

În contextul epidemiei de coronavirus, deplasările militarilor americani între baza Mihail Kogălniceanu şi poligonul de la Bagadag s-au făcut sub supravegherea echipajelor de Poliţie Militară ale Forţelor Terestre Române, iar planificarea perioadelor de pregătire „s-a făcut în condiţiile respectării tuturor măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii COVID-19”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri