În Sinaia și Azuga, intrate în scenariul roșu, nimic nu mai este la fel. Singura speranță pentru turism a rămas ninsoarea

Data publicării:
telegondola sinaia
Foto: Profimedia Images

Sunt restricții noi și pe Valea Prahovei, în stațiunile Azuga și Sinaia care au intrat în scenariul roșu. Proprietarii restaurantelor și cafenelelor nu își mai pot desfășura activitatea în interior, însă terasele rămân deschise. Mulți dintre ei s-au pregătit deja pentru sezonul rece și mai au o singură speranță: zăpada.

Mihaela Barbu, administrator de restaurant: ,,Suntem foarte afectați. Cu toate acestea, nu am dat niciun salariat afară. Ne uităm zi de zi la vreme. Pe de o parte, ne rugăm să ningă, pentru că e stațiune de munte și astea sunt serviciile pe care și le doresc și clienții de la munte. Pe de altă parte, nu pot să zic că e ușor dacă plouă sau dacă ninge.

Situația este dificilă pentru toată lumea.

Octavian Birău, manager al unui complex hotelier: ,,Livrăm la domiciliu. Ne pregătim pentru oaspeții care sunt cazați în hotel, pentru că dumnealor au voie. Pe viitor, sperăm că numărul cazurilor să scadă, în așa fel încât măcar 30-50% din capacitatea restaurantelor să poată fi utilizată".

Din cauza pandemiei nici turiștii nu s-au mai încumetat să viziteze zonele montane.

,,Turismul va fi afectat, dar mă gândesc că sănătatea omului este cea mai importantă".

 ,,Poate pentru tineret este foarte greu, pentru că fiecare vrea la o terasă. Dar eu cred că e foarte bine, suntem de acord".

În Sinaia sunt 163 de restaurante și cafenele care sunt afectate de noile restricții. De asemenea, tot aici se regăsesc 27 de hoteluri și 44 de pensiuni.

Timp de 14 zile, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, organizarea de spectacole, festivaluri sau alte evenimente culturale este interzisă, iar activitatea restaurantelor în interior, a cafenelelor, şi a sălilor de jocuri este interzisă.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi. De asemenea, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, precizează sursa citată.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri