Galerie Foto Incendii devastatoare în Grecia. România trimite încă 50 de pompieri salvatori pentru a ajuta la stingerea focului

Data publicării:
Wildfires In Greece
Incendii în Grecia. Foto Profimedia

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, reunit vineri, după ce a fost convocat de premierul Marcel Ciolacu, a decis să trimită încă 50 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţile subordonate în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure.

Incendii în Grecia. Foto Profimedia
Incendii în Grecia. Foto Profimedia

Potrivit unui comunicat al Guvernului, deplasarea pompierilor salvatori se va realiza pe cale terestră împreună cu patru autospeciale de stins incendii de pădure, trei cisterne de 10.000 litri, un autoturism 4x4 (ISUZU D-MAX) şi o tabără mobilă pentru cazare.

„Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere monitorizarea atentă a situaţiei generate de incendiile de vegetaţie din Republica Elenă şi solicitarea de asistenţă internaţională a autorităţilor din Grecia prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, precum şi cu informarea prealabilă a preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis”, se arată în comunicat, citat de Agerpres. 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională.

Un contingent format din 80 de pompieri salvatori se află deja în zona afectată de incendii de pădure şi desfăşoară misiuni specifice de limitare a răspândirii acestora.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri