Informare meteo ANM. Vremea se strică, urmează zile cu ploi și vânt în mai multe zone ale țării

Data actualizării: Data publicării:
umbrela sub ploaie
ANM a emis o informare meteo de ploi, descărcări electrice si vânt. Foto: Guliver/GettyImages

Administrația Națională de Meteorologie anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării. Potrivit ANM, informarea meteo va intra în vigoare joi seara și va fi valabilă până sâmbătă. 

Informarea va fi valabilă de joi, la ora 19.00, până sâmbătă, la ora 10.00.

În acest interval, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe alocuri, 30...40 l/mp, îndeosebi la munte.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45...50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri pe arii restrânse și în restul teritoriului, precizează reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Vremea se menține în continuare caldă în București

Cerul va fi variabil vineri în Capitală, cu înnorări spre seară şi noaptea, iar temperatura maximă va fi în jur de 29 de grade, potrivit prognozei speciale pentru Bucureşti, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul 16 septembrie, ora 19:00 - 18 septembrie, ora 10:00.

Conform meteorologilor, cerul va fi variabil, cu înnorări vineri (17 septembrie) spre seară şi noaptea, când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar temperaturile minime vor fi de 15 - 17 grade, uşor mai scăzute în zona preorăşenească.

Temperatura maximă se va situa vineri în jurul valorii de 29 de grade.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri