Într-o localitate din Gorj rețeaua de canalizare s-a furat cu totul. Acum sunt probleme și cu stația de epurare

Data publicării:
retea de canalizare distrusa

Într-o localitate din Gorj, rețeaua de canalizare în care s-au investit fonduri europene s-a furat cu totul. Oamenii n-au vrut să se racordeze, din cauza taxei. Între timp, au trecut 7 ani de la inaugurare.

Sistemul de canalizare aici în localitate a fost înfiinţat în urmă cu 7 ani însă acesta nu a funcţionat niciodată. De mai bine de un an, este prădat de hoţi, care acum au furat până şi gurile de canal.

Localnic: Capacele se fură de mult, de oamenii care trec pe aici

Reporter: Vi se pare normal?

Localnic: Nu mi se pare normal, dar nu avem ce face

"Acum e problemă cu staţia de epurare, nu e pusă în funcţiune. Şi pe aia au devastat-o", spune un alt localnic.

Furturile au fost reclamate la Poliție.

Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj: "Polițiști din cadrul secției Târgu Cărbunești fac cercetări într-un dosar penal cu privire la infracțiunea de furt, sub supravegherea unui procuror din cadrul parchetului de pe lângă judecătoria Târgu Cărbunești".

Din cauză că nu funcţionează, sistemul de canalizare creează o serie de probleme. Când plouă, apa se strânge în cămine şi există pericolul să se reverse pe drumurile din localitate. Autorităţiile locale spun că sistemul nu a fost dat în folosință pentru că oamenii nu vor să se racordeze.

Ilie Pietroi, primarul din Aninoasa: "Ea trebuie să lucreze la o capacitate de încărcare. Nu putea să funcţioneze decât cu două, trei racorduri să zic aşa. Şi iniţial nu au fost cereri de racordare şi ulterior au apărut aceste probleme".

Sistemul de canalizare satul Bobaia a costat 300.000 de euro, bani proveniți din fonduri europene.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri