ISU Bucureşti întârzie virarea banilor pentru persoanele din Sectorul 1 care cazează refugiaţi ucraineni

Data publicării:
Civili evacuați în Ucraina
Peste 12 milioane de ucraineni au fost strămutați din cauza războiului. Foto: Profimedia Images

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov întârzie virarea banilor pentru decontarea cheltuielilor cetăţenilor din Sectorul 1 cu cazarea şi hrana unor refugiaţi ucraineni, ca atare administraţia locală nu poate onora cererile de plată aferente lunilor decembrie 2022 şi ianuarie 2023, potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 1.

Aceştia au precizat, vineri, pe pagina de Facebook a autorităţii locale, că până în prezent primăria a primit un sfert din sumele aferente lunii decembrie 2022, în condiţiile în care, până la mijlocul lunii februarie, trebuiau virate şi fondurile pentru ianuarie 2023.

Ei au menţionat că autoritatea locală va deconta banii pentru aceste luni în maxim trei zile din momentul în care îi sunt virate fondurile de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Potrivit legislaţiei în vigoare, Primăria Sectorului 1 primeşte doar cererile de decontare a cheltuielilor cu hrana şi cazarea de la cetăţenii din această zonă administrativă care cazează refugiaţi din Ucraina şi virează banii în contul acestora, însă fondurile nu provin de la bugetul local, ci din bugetul ISU Bucureşti-Ilfov.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri