Alţi trei angajaţi ai Penitenciarului Jilava au fost confirmaţi cu coronavirus

Data publicării:
penitenciar jilava 18 dec

Alţi trei angajaţi ai Penitenciarului Bucureşti-Jilava au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19, numărul cadrelor de la această unitate infectate cu noul coronavirus ajungând la şase. Potrivit ANP, niciun deținut de acolo nu a fost depistat pozitiv.

„În urma testelor efectuate, la nivel extins, în rândul angajaţilor Penitenciarului Bucureşti-Jilava, alţi trei poliţişti de penitenciare care îşi exercitau atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ au fost confirmaţi pozitiv COVID-19. Aceştia fac parte din grupul contacţilor atribuiţi cazurilor anterior confirmate. Reamintim că primele rezultate ale testelor efectuate în rândul persoanelor private de libertate au fost negative. Procesul de testare continuă”, a transmis Administraţia Naţională a Penitenciarelor, luni, într-un comunicat de presă.

ANP a precizat că, până în prezent, cu excepţia celor şase cazuri de angajaţi confirmaţi COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Bucureşti-Jilava.

„Administraţia locului de deţinere aplică îndrumările Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov. Totodată, se continuă implementarea măsurilor igienico-sanitare, monitorizarea medicală a tuturor deţinuţilor şi triajul epidemiologic al angajaţilor, la intrarea şi ieşirea din serviciu, conform planificărilor”, a menționat ANP.

În prezent, activitatea penitenciarului se desfăşoară în condiţii normale, fără disfuncţionalităţi, atât din punct de vedere administrativ, cât şi operativ, a adăugat sursa citată.

Un angajat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava a fost confirmat cu noul coronavirus pe 21 aprilie, un altul - pe 23 aprilie, iar al treilea - pe 25 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri