Galerie Foto Cum a fost demascată o rețea de traficanți de droguri. Ancheta, începută după un miros înțepător simțit într-o mașină oprită în trafic

Data publicării:
canabis descoperit la perchezitii suceava
În locuința unei femei, anchetatorii au descoperit 2,3 kg de canabis. Sursa foto: DIICOT

Un miros înțepător într-o mașină oprită în trafic, în octombrie anul trecut, a dus la demascarea unei rețele întregi de traficanți de droguri din Suceava. Mergând pe firul poveștii, anchetatorii au descoperit, rând pe rând, pionii-cheie ai "afacerii" cu canabis. În urma perchezițiilor, în casa unei femei au fost găsite peste 2 kilograme de droguri. Atât ea, cât și un bărbat, despre care anchetatorii spun că ar fi deținut o plantație de canabis, au fost arestați preventiv, scrie Monitorul de Suceava.

Ancheta oamenilor legii a început în octombrie anul trecut. Atunci, la un control de rutină în trafic, polițiștii au tras pe dreapta o mașină în care se aflau doi tineri. Pentru că au simțit un puternic miros înțepător venind din autoturism, oamenii legii i-au percheziționat corporal pe șofer și pasager și au verificat atent mașina. Au descoperit astfel 55 de semințe de canabis, o altă pungă cu cânepă de plantație și o bancnotă de un leu rulată, specifică pentru prizare.

La audieri, tinerii le-ar fi spus anchetatorilor despre o plantație de canabis care ar fi existat în Bilca, la nici 20 de kilometri distanță de Rădăuți. În urma verificărilor, s-a descoperit că aceasta i-ar fi aparținut bărbatului arestat acum, care s-a declarat în fața instanței "agricultor".

Același individ, scrie sursa citată, era și dealer pentru o altă sursă. Este vorba despre o femeie, în locuințele căreia procurorii au descoperit, la percheziții, aproximativ 2,3 kilograme de canabis. Femeia, absolventă de 10 clase, "casnică", fără antecedente penale, vindea drogurile atât în mod direct, cât și prin complici, spun oamenii legii.

Pentru a aduna probe în ancheta demarată acum 4 luni, procurorii DIICOT au făcut, săptămâna aceasta, 6 percheziții. În casele suspecților au descoperit, în total, 2,3 kilograme drog de risc (canabis și rezină de canabis), obiecte purtătoare de urme de substanță, grindere și cântare electronice, telefoane mobile, bani, dar și alte mijloace de probă.

Percheziții la traficanți de droguri. Ce au descoperit oamenii legii. Sursa foto: DIICOT
Percheziții la traficanți de droguri. Ce au descoperit oamenii legii. Sursa foto: DIICOT

În urma descinderilor, cinci oameni au ajuns la audieri.

"La data de 20.02.2024, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au formulat propunere de arestare preventivă cu privire la trei dintre inculpați și au dispus măsura controlului judiciar față de un altul. În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă a doi inculpați și cea a controlului judiciar față de al treilea", transmit reprezentanții DIICOT.

Cei doi arestați au contestat deja arestul preventiv, iar dosarul va fi reanalizat, în zilele următoare, și de un complet de la Curtea de Apel Suceava, mai scriu jurnaliștii de la Monitorul de Suceava.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...