Dan Voiculescu a vrut audierea lui Traian Băsescu în dosarul ICA. Cererea a fost respinsă

Data publicării:
voiculescu

Dan Voiculescu cere ca Traian Băsescu să fie audiat în instanţă, în dosarul în care este acuzat de corupţie. Totodată, el solicită audierea şi a doi foşti miniştri ai Agriculturii, Ilie Sârbu şi Dacian Cioloş.

ACTUALIZARE 16.45. Judecătorul a arespins cele trei solicitări. Dan Voiculescu va fi audiat din nou, la următorul termen care a fost stabilit peste o lună.

ACTUALIZARE 12.39. Avocaţii lui Dan Voiculescu au cerut în faţa instanţei ca Traian Băsescu să fie citat în calitate de martor. Potrivit acestora, şeful statului ar avea informaţii în legătură cu o autorizaţie de construcţie emisă în timpul mandatului de primar general al Capitalei.

Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA ca ar fi cumpărat, cu o sumă de circa 100.000 de euro, peste 3,5 hectare de teren care aparţineau Institutului de Cercetări Alimentare. Preţul plătit de societatea lui Dan Voiculescu, spun procurorii DNA, ar fi fost de 75 de ori mai mic decât cel real, iar prejudiciul creat statului ar depăşi 60 de milioane de euro.

Fondatorul Partidului Conservator a fost trimis în judecată la sfârşitul anului 2008, însă până acum nu s-a ajuns încă la o primă decizie, pentru că dosarul politicianului s-a plimbat de la o instanţă la alta de-a lungul timpului, ca urmare a demisiilor repetate ale acestuia din Parlament. După ce a obţinut un mandat de senator la alegerile de la sfârşitul anului trecut, Dan Voiculescu a demisionat din Parlament, astfel încât dosarul său a ajuns din nou la Tribunalul Bucureşti.

Omul de afaceri susţinea atunci că faptele s-au prescris: „Cauza de la care a pornit procesul – că eu, ca preşedinte al Partidului Conservator, am intervenit într-o operaţiune comercială – a fost prescrisă. Acum câteva luni am depus o cerere să nu beneficiez de prescripţie. Vreau să se continue procesul până la aflarea adevărului”, susţinea Dan Voiculescu.

După ce a ajuns din nou la Tribunal, dosarul a mers din amânare în amânare, pentru că judecătoarea Viorica Dinu, care se ocupa de acest caz, a fost arestată pentru trafic de influenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri