Denunțuri din închisoare. Dosare celebre se bazează pe declarații ale unor condamnați

Data publicării:
Ovidiu silaghi-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu-4

200.000 de euro este mărul discordiei care îl aduce pe Ovidiu Silaghi în faţa procurorilor DNA. Banii ar fi fost ceruţi ca să îi faciliteze lui Nelu Iordache menţinerea unui contract cu instituţii ale statului, mai exact CNADNR.

În acest caz, denunţul vine chiar din partea lui Nelu Iordache, aflat în puşcărie de mai bine de opt luni într-un dosar de deturnare a banilor europeni. Nu este însă singurul caz în care dosarele procurorilor sunt bazate pe declaraţii venite din partea suspecţilor cercetaţi în alte cazuri.

(Avocatul George Papu, invitat în studioul Digi24) 

Şerban Mihăilescu, pe atunci senator UNPR, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Asta după ce a fost reclamat tot din închisoare de propriul consilier.

La acea vreme, Fănel Păvălache era închis pentru corupţie. Din închisoare, acesta a declarat că senatorul ar fi primit nouă arme de vânătoare de la el şi asta pentru a fi numit consilierul lui Şerban Mihăilescu.

Un alt caz celebru este cel al fostului premier Adrian Năstase. Aflat în spatele gratiilor, acuzat de spălare de bani, Genică Boerică l-a denunţat pe Adrian Năstase în dosarul Mătuşa Tamara. Mai exact, Genică Boerică a declarat procurorilor că a asistat în mai multe rânduri la discuţiile pe care Adrian Năstase le-a purtat cu apropiaţii săi. Denunţul lui Genică Boerică s-a dovedit însă a fi fals în cele din urmă.

"...credibilitatea acestuia poate fi pusă la îndoială, întrucât denunțul acestuia a intervenit în cursul anului 2006, când martorul era arestat în altă cauză, iar testarea poligraf a acestuia a indicat note specifice comportamentului simulat”, se arată în motivarea Curții de Apel București.

În cele din urmă, Adrian Năstase a fost achitat în dosarul Mătușa Tamara. Genică Boerică a fost condamnat însă la 12 ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de returnări ilegale de TVA.

Unul dintre cele mai mediatizate cazuri a fost cel al lui Dinel Staicu. Avocata acestuia a declarat în urmă cu câteva săptămâni că ar fi oferit judecătoarei Veronica Cîrstoiu 1,2 milioane de euro. Banii proveneau de la Dinel Staicu, clientul ei, şi urmau să ajute la eliberarea acestuia în dosarul în care era cercetat.

Chiar dacă a recunoscut că a oferit aceşti bani, avocata lui Dinel Staicu nu a fost arestată. În schimb, judecătoarea şi fiul acesteia, intermediar - spun procurorii, în această afacere, au fost arestaţi preventiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri