Frans Timmermans: CE urmăreşte cu mare îngrijorare discuţiile referitoare la o posibilă OUG pentru revizuirea sentinţelor definitive

Data actualizării: Data publicării:
180301_TIMMERMANS_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comisia Europeană urmăreşte „cu mare îngrijorare” discuţiile din România privind o posibilă ordonanţă de urgenţă care să permită revizuirea sentinţelor definitive pronunţate de completurile de 5 judecători de la ICCJ, spune prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, potrivit Adevărul.

200 Years Of The Kingdom Of The Netherlands In Maastricht
Foto: Guliver/GettyImages

Declarația a fost făcută într-un răspuns către Parlamentul European, la o întrebare pusă pe această temă de copreşedinta grupului Verzilor, Ska Keller.

Comisia a atras atenţia în repetate rânduri şi la toate nivelurile asupra faptului că România trebuie să readucă urgent procesul de reformă (în justiţie – n. red.) pe calea cea bună. Acest lucru înseamnă să facă progrese, nu regrese şi să se abţină de la orice măsură care ar anula realizările obţinute în ultimii ani. Pentru a obţine acest lucru, cel mai bun punct de plecare rămâne abordarea trasată de Comisie în ultimul raport MCV din noiembrie 2018, să fie stopate modificările, iar procesul să fie reluat de la capăt pe baza unor consultări veritabile şi a expertizei oferite de instituţiile internaţionale.

Comisia îşi reafirmă hotărârea de a folosi toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a promova şi a pune în aplicare respectul pentru valorile europene de bază, prevăzute în articolul 2 al Tratatului Uniunii Europene, inclusiv statul de drept, în toate statele membre”, se arată în răspunsul lui Timmermans.

Citiți mai mult pe Adevărul.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri