Furtul de tablouri din Rotterdam: Procurorii cer experţilor români să analizeze cenuşa găsită în casa unui suspect

Data publicării:
tablouri Kunsthal

Anchetatorii olandezi iau în calcul ipoteza în care femeia ar fi ars cele şapte tablouri dispărute în 16 octombrie 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam. Procurorii cred că ea ar fi recurs la acest gest pentru a distruge probele care îi incriminau fiul.

Experţii de la Muzeul Naţional de Artă al României trebuie să stabilească dacă în cenuşa ridicată de autorităţi există urme de uleiuri sau alte substanţe folosite la picturi.

Ipoteza distrugerii unora dintre cele şapte tablouri furate în octombrie anul trecut din Olanda a apărut după ce suspecţii, trei tineri din localitatea Carcaliu (judeţul Tulcea), au fost interceptaţi în timp ce vorbeau despre arderea lucrărilor. Cele şapte opere de artă, semnate de artişti celebri precum Monet, Picasso, Matisse sau Gauguin, valorează cel puţin 100 de milioane de euro.

În acest caz au fost arestaţi Mihai Alexandru BituEugen Darie şi Radu Dogaru – cei trei tineri tulceni -, mama celui din urmă - Olga Dogaru -, dar şi un cetăţean german în vârstă de 46 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri