MASACRUL DIN PORT SAID. 21 de suporteri au fost condamnați la moarte

Data publicării:
0903port 20said-53816

În urmă cu un an, după un meci de fotbal, au izbucnit violenţe între suporterii a două echipe rivale. Forţele de ordine nu au fost pregătite pentru meciul cu grad mare de risc. În urma anchetelor au fost inculpate 73 de persoane, printre care şi un poliţist.

Curtea a mai condamnat astăzi la închisoare pe viaţă alţi cinci inculpaţi şi alţi 28 au fost achitaţi. Restul acuzaţilor, din totalul de 73 trimişi în faţa instanţei, au fost trimişi la închisoare, pentru perioade mai scurte de timp.

Şaptezeci şi patru de persoane, între care şi un poliţist, au murit în Egipt şi peste 150 de oameni au fost răniţi în violenţele izbucnite după un meci de fotbal, în data de 1 februarie 2012, la Port Said, ceea ce a determinat autorităţile să trimită armata pentru a interveni în acest oraş. Violenţele au început după fluierul final al partidei, când sute de fani ai echipei gazdă, Al Masry, au invadat terenul şi au început să arunce cu pietre şi sticle asupra fanilor oaspeţi, susţinători ai formaţiei Al Ahly. În Egipt s-au ţinut trei zile de doliu după această tragedie şi de atunci campionatul intern a fost suspendat, la 10 martie competiţia internă fiind chiar anulată.

Conflictul pare să nu fi avut nimic în comun cu sportul. Suporterii lui Al Ahly ar fi fost pedepsiţi de nostalgicii fostului dictator Hosni Mubarak pentru înverşunarea cu care au luptat în Revoluţie. Rivalitatea şi meciul n-au constituit decît pretextul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri