Mihail Boldea rămâne în arest

Data publicării:
boldea-1

Mihail Boldea este cercetat într-un dosar de fraude imobiliare, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. El a fost arestat preventiv în lipsă în 22 martie anul trecut şi încarcerat cinci zile mai târziu. Ulterior, instanţele i-au prelungit succesiv măsura.

Procurorii DIICOT susţin că fostul deputat era liderul unei grupări de escroci imobiliari. Alte 18 persoane, printre care şi un avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, sunt judecate alături de el. Gruparea căuta terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, aflate în proprietatea Consiliului Local sau a unor persoane fizice, şi, folosind acte de proprietate false, le vindea.

Şi fratele fostului deputat, şeful Directiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală şi înşelătorie cu consecințe deosebit de grave. Alături de Mihail Boldea, ar fi prejudiciat ministerele Sănătăţii, Educaţiei şi Mediului cu 450.000 de euro.

Mihail Boldea a fost ales deputat de Galaţi în legislatura 2008 - 2012, iar în septembrie anul trecut a demisionat din Parlamentul României.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri