Numele grele trimise în închisoare de Judecătoarea Camelia Bogdan

Data actualizării: Data publicării:
bogdan
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, a fost exclusă din magistratură. Ea a devenit cunoscută pentru pedepsele grele pe care le-a dat în mai multe dosare. Magistratul poate contesta decizia în termen de 15 zile de la comunicare, la completul de cinci judecători al ÎCCJ. De-a lungul timpului, Camelia Bogdan a trimis după gratii mai multe persoane importante.

bogdan
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Printre dosarele importante pe care le-a judecat este și cel privind privatizarea frauduloasa a ICA, în care Dan Voiculescu a primit zece ani de închisoare.

În același dosar, Camelia Bogdan a dispus pedepse cu închisoare pentru Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, Jean Cătălin Sandu, fostul şef al Direcţiei Juridice de la Agenția Domeniilor Statului, Vlad Nicolae Săvulescu, fostul şef al Direcţiei de Privatizare a ADS și pentru Flavius Adrian Pop, şef de serviciu în ADS. Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Petre Alexandru, Vica Ene şi Grigore Marinescu au primit condamnări cu suspendare.

Un alt dosar greu în care s-a remarcat a fost cel al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Atunci, judecătoarea a constatat că certificatul medical prezentat de avocații acestuia era semnat de un medic ginecolog.

De asemenea, Camelia Bogdan a făcut parte, la un moment dat, și din completul care a judecat dosarul Loteria 1, unde era inculpat George Copos.

Alte cazuri celebre care au ajuns pe biroul Cameliei Bogdan sunt Rafo-Carom în care a fost condamnat omul de afaceri Marian Iancu și Dosarul Transferurilor. Acesta din urmă a vizat nereguli în transferurile unor fotbaliști români în străinătate. Au fost condamnați cu închisoare opt persoane celebre: George Copos, Mihai Stoica, Gică Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu.

Camelia Bogdan s-a născut în 1981 la Timişoara și în ultimii ani a activat ca judecător la Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Penală, apoi la Curtea de Apel București. Magistratul este specializat în judecarea infracţiunilor de corupţie şi a celor asimilate acestora, precum şi a infracţiunilor grave, săvârşite în sfera criminalităţii organizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri