O nouă arestare în cazul atacului armat din cartierul Vitan, de toamna trecută

Data publicării:
dispozitiv bomba 14 ian

Bărbatul, care a fugit din ţară la scurt timp de la punerea sub acuzare, a fost prins ieri în Republica Moldova, iar autorităţile vor cere extrădarea lui.

Ion Druţă este cercetat pentru complicitate la omor, fiind acuzat că, la cererea fraţilor Mararu, l-a angajat pe Vitalie Proca pentru uciderea lui Puiu Mironescu, l-a adus în România şi i-a transmis informaţiile pentru executarea faptei, potrivit Parchetului Capitalei.

Astfel, automatul Kalaşnikov şi pistolul Makarov folosite de Vitalie Proca în atentatul care a avut loc în 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, ar fi fost luate de la Ion Druţă.

Autorităţile române au emis pe numele lui Ion Druţă un mandat de arestare preventivă în lipsă, în urmă cu o săptămână, în dosarul în care este cercetat Vitalie Proca.

Vitalie Proca este acuzat de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce, în 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, l-a împuşcat pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Dumitru "Puiu" Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Anchetatorii au stabilit că fraţii Bogdan şi Răzvan l-au pus pe Vitalie Proca să-l ucidă pe Mironescu, pentru a se răzbuna.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus, la 17 ianuarie, începerea urmăririi penale faţă de Vitalie Proca, pentru tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Proca a fost prins în 6 februarie, la Moscova, în baza unui mandat emis în 18 ianuarie de Tribunalul Bucureşti. Autorităţile române au cerut extrădarea lui Vitalie Proca, pentru a fi cercetat de Parchetul Capitalei, iar solicitarea a fost admisă.

În urma atacului armat din 26 noiembrie 2012 Puiu Mironescu a plănuit un atentat, pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu. Astfel, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie, în jurul orelor 02.20, la comanda lui Mironescu, mai multe persoane au amplasat un dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

SRI a găsit sub maşina de la Piatra Neamţ "un kilogram de explozibil plastic de provenienţă străină".

Dumitru "Puiu" Mironescu a fost acuzat că a comandat asasinarea lui Bogdan Mararu, fiind trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de cinci persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri