Președintele CSA va primi 150.000 de euro după impozitarea cu 85% a salariilor compensatorii

Data publicării:
euro mediafax-15

"taxă pe obraz gros" - aşa a numit premierul impozitul pe plăţile compensatorii de sute de mii de euro. Victor Ponta consideră că este inadmisibil ca o persoană care a câştigat peste 20.000 de euro pe lună, într-o instituţie publică, să primească plăţi compensatorii de 800.000 de euro.

„Am înţeles, e bine să fie plătiţi bine, dar salariul din martie de 25.600 de euro pentru preşedintele CSA e exagerat şi cred că dacă sunt aşa performanţi aceşti oameni o să-şi găsească în zona privată, unde nu o să îi plătească nimeni cu atât”, a declarat premierul.

În cazul multora dintre foștii membri ai Consiliului de Supraveghere această ordonanță nu mai poate face nimic. Trei membri din CSA, care au avut dreptul la 19 salarii compensatorii, au primit cumulat 230.000 de euroLegea nu se aplică retroactiv.

„S-au acordat deja către trei foşti membri câte 230.000 de euro net, pentru Dan Constantinescu, Biro Albin, Daniela Popa. Înţeleg că au făcut şi alţii asemenea cereri şi cred că 15% din aceste sume deja reprezintă prea mult”, a mai spus Victor Ponta.

De asemenea, fostul președinte al CNVM avea de primit nouă salarii compensatorii, care ar fi trebuit să însumeze 160.000 de euro, însă potrivit noii impozitări, va primi 20.000 de euro, iar fostul președinte al CSA va primi doar 150.000 de euro, din cei 800.000.

Guvernul a dat, săptămâna trecută, o ordonanță privind plafonarea salariilor la nivel de conducere în companiile de stat, însă nici în acest moment n-a aparut în Monitorul Oficial. Există anumite probleme între cifrele pe care Misterul Finanțelor Publice le-a făcut publice, și anume salariile pe care managerii și le-au propus.

Cabinetul Ponta a stabilit amânarea până în 2017 a acordării certificatelor verzi. Producătorii de energie regenerabilă vor primi jumătate din cuantumul certificatelor pe care le-au primit până acum.

Citiți și:

Salarii compensatorii impozitate cu 85%

Directorii din companiile de stat își încasează încă salariile neplafonate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri