Recordurile anului 2014 în justiție

Data publicării:
ciocanel-9

Un milion de euro daune morale a plătit în 2014 Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. O sumă-record în procesele împotriva autorităţilor, după ce o femeie a dovedit în instanţă că şi-a pierdut o mână într-un accident din cauza neglijenţei Companiei de a repara un parapet. Opt ani au durat anchetele si procesele.

Viorel Pâslaru, avocat: Probabil, în alte părţi, nu ajungeam în astfel de situaţii, primeam din partea lor o ofertă reală. Dar pentru dumnealor nu contează această tragedie.

Tot un proces civil este la un pas să dărâme recordul stabilit la instanţa supremă. Fostul director Bancorex, Răzvan Temeşan, ar putea primi peste 4 milioane de euro pentru că a fost dat afară din instituţie în mod abuziv. El a fost concediat în 1997, înainte de falimentul băncii de stat. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi, însă, atacată cu recurs.

O altă premieră s-a înregistrat în lupta cu contractele de credit.

Robert George Florea, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Galaţi: Tribunalul Galaţi a admis recursul formulat de reclamantă şi a obligat o bancă din România să convertească creditul acordat reclamantei la cursul franc elveţian-leu românesc la data acordării creditului, acest curs majorat cu un procent de 10%.

Decizia definitivă pronunţată de judecătorii gălăţeni ar putea fi un precedent pentru alţi clienţi nemulţumiţi.

O dublă premieră s-a înregistrat la Curtea Supremă. Primul parlamentar condamnat definitiv pentru conflict de interese şi care şi-a recunoscut fapta. Vorbim despre senatorul PSD Sorin Lazăr, care a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare.

În anul care se încheie, procurorii au descoperit cel mai mare prejudiciu din fapte de corupţie. O pădure întinsă pe o suprafaţă cât cea ocupată de Bucureşti a fost retrocedată ilegal. Peste 300 de milioane de euro a pierdut Romsilva, susţin procurorii, care au pus sub acuzare în acest dosar trei parlamentari, dintre care doi - Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam - au ajuns în arest.

Viorel Hrebenciuc: Dacă dă Dumnezeu, așa beneficiar să fiți dumneavoastră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri