Rețineri în cazul fișelor medicale false. Opt persoane au fost aduse în arestul Poliției Capitalei

Data publicării:
cabinet medical

Cei opt au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca, până la expirarea acestora, instanţa să decidă dacă inculpaţii primesc mandat de arest preventiv pentru 29 de zile.

Înainte de intrarea în arest, doi dintre cei retinuţi au răspuns întrebărilor procurorilor DNA. Persoanele implicate în dosarul actelor medicale false pentru carnete auto sunt acuzate de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz in serviciu. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi, în stare de libertate, doi politişti de la Serviciul Auto Gorj.

„Nu și-au însușit acuzațiile, nu au recunoscut faptele”, a declarat Cristina Somanescu, avocat.

„E vorba de niște fișe medicale, li se impută faptul că erau completate fără să treacă pe la medicii specialiști, se puneau numai vizele de către medici, fără să fie consultați”, a spus Mihaela Greblă, avocat.

Anchetatorii au stabilit că instructorii auto îi îndrumau pe elevii cu probleme de sănătate către anumiți medici. La rândul lor, unii poliţişti închideau ochii la examen contra unor sume care porneau de la 500 de lei. În numai șase luni, aproape 30 de permise auto ar fi fost eliberate în acest mod. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceștia riscă să stea după gratii între 2 şi 10 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri