Scandalurile care l-au urmărit în carieră pe Niculae Bădălău: dosare și maneaua anti-diaspora. Ce avere a adunat fostul baron PSD

Data actualizării: Data publicării:
niculae badalau adus cu catuse la instanta
Niculae Bădălău este în prezent cercetat sub control judiciar. FOTO: INQUAM PHOTOS - Sabin Cîrtsoveanu

Fostul baron social-democrat Niculae Bădălău, în prezent vicepreședinte în cadrul Curții de Conturi, arestat preventiv luni pe o perioadă de 30 de zile, pentru dare de mită şi trafic de influenţă, a fost urmărit de scandaluri pe parcursul carierei politice, în timpul căreia a strâns și o avere demnă de invidiat.

Momentul în care la o petrecere lui Niculae Bădălău un cântăreț de manele îi urează sănătate „pentru nașul Nicu Bădălău și pentru tot PSD-ul” şi apoi jigneşte diaspora este cunoscut.

Fostul ministru al PSD nu a cântat, dar a recunoscut că imaginile sunt reale şi a menţionat că „nu e petrecere la români dacă nu ai bere și manele”.

De altfel fostul lider PSD a fost urmărit de scandaluri pe parcursul carierei politice, în timpul căreia a strâns și o avere demnă de invidiat. Se poate lăuda cu sute de mii de euro în conturi, cu o casă de peste 800 de mp, bijuterii și tablouri de zeci de mii de euro.


Cine este Niculae Bădălău

Niculae Bădălău este fost senator PSD și fost lider al organizației PSD Giurgiu.
Niculae Bădălău a fost și ministru al Economiei și a fost un apropiat a lui Liviu Dragnea, până când a încercat să îl demită, dar apoi s-a răzgândit.


Scandalurile care l-au vizat pe Niculae Bădălau

  • 2009 - în atenția DIICOT pentru spălare de bani și fals în declarații - nu a fost dovedit
  • 2013 - cercetat pentru trafic de influență - dosar clasat
  • 2018 - scandal de proporții după jignirea Diasporei la o petrecere a sa
  • 2018 - hoții i-au spart casa și au furat bijuterii, bani și un pistol Beretta, care nu era ținut în seif - a fost amendat cu 5.000 de lei și i s-a interzis să dețină armă pentru 5 ani

Averea lui Niculae Bădălău

Potrivit declarației de avere, Niculae Bădălău deține:

  • Casă de locuit de 863 m2
  • Casă de vacanță de 441 m2
  • Bijuterii de 25.000 de euro
  • Tablouri de 12.000 de euro
  • 2 conturi în EURO - 660.000 de euro
  • 3 conturi în RON - 33.000 de lei
  • 1 cont în USD - 7.029 de dolari
  • salariu Curtea de Conturi - 5.300 euro/lună

Niculae Bădălău fost reținut duminică de procurorii DNA care l-au înregistrat în timp ce promitea unui primar din județul Giurgiu suma de 170.000 de euro. Edilul trebuia să încheie un contract cu o firmă condusă de o rudă fostului ministru. Niculae Bădălău face parte din conducerea Curții de Conturi acum, a fost votat în Parlament pentru funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit. Înainte de vot legea a fost modificată pentru a li se permite și persoanelor cu studii inginerești să lucreze în domeniu. Altfel spus, legea a fost modificată pentru un singur om. USR a solicitat astăzi Parlamentului să îl revoce din funcție, solicitarea a fost respinsă însă, deși PSD i-a cerut lui Niculae Bădălău demisia printr-un comunicat de presă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri