Trei funcționari DSP București, puși sub acuzare că l-ar fi ajutat pe medicul fals Matteo Politi

Data actualizării: Data publicării:
Matteo Politi
Matteo Politi a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. Foto: Facebook

Percheziții și audieri la Parchet luni. Trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti sunt puşi sub acuzare pentru că l-au ajutat pe falsul medic italian Matteo Politi să profeseze.

matteo politi mathew mode fb
Matteo Politi alias Matthew Mode Foto: Facebook

Actualizare  - Trei angajate ale Direcţiei de Sănătate Publică au fost reţinute în dosarul falsului medic italian care a făcut intervenţii estetice în clinici din Bucureşti. A fost reţinută şi o femeie care a pretins că este avocatul lui Mateo Politi, deşi avea doar calitatea de consilier juridic. Anchetatorii spun că toate cele patru ar fi comis ilegalităţi şi în cazul unei alte persoane care nu avea dreptul să practice medicina în România. Femeile sunt acuzate de fals intelectual, complicitate şi instigare la fals intelectual.


Medicul fals Matteo Politi ar fi fost ajutat de trei funcționari de la DSP București, care au falsificat mai multe înscrisuri și au atestat în fals că cetățeanul italian are calitate de doctor și i-au eliberat codul de parafă în baza unui dosar incomplet.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus confirmarea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de patru persoane din care trei având calitatea de funcţionar în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. În cursul zilei de 25 martie au fost puse în executare mai multe mandate de percheziţie în vederea strângerii de material probatoriu”, a transmis, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

O a patra persoană este cercetată în acest dosar și are calitatea de consilier juridic, reprezentant al celor două persoane de cetăţenie italiană, şi ar fi înlesnit eliberarea codurilor de parafă în baza dosarelor incomplete. În plus, consilierul juridic ar fi falsificat mai multe înscrisuri prin care se atesta în mod fals că au fost depuse la dosare toate înscrisurile necesare eliberării codurilor de parafă.

Matteo Politi a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. El nu avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase. 

El a fost prins la Curtici, când încerca sa iasă din ţară, şi a fost arestat, fiind cercetat pentru înşelăciune şi de exercitarea fără drept a unei profesii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri