Galerie Foto Un tânăr de 25 de ani din Arad, care se dădea drept polițist și detașat MAE în Spania, a fost reținut de polițiști

Data actualizării: Data publicării:
fals politist alba
Sursa foto: colaj Alba24.ro

Un tânăr de 25 de ani din Arad a fost reținut de polițiști pentru că s-ar fi dat drept polițist. În urmă cu o lună, bărbatul ar fi oprit în trafic, în Alba Iulia, un șofer, căruia i-a spus că a încălcat legislația rutieră. Bărbatul de la volan și-a dat seama că ceva nu e în regulă și a alertat autoritățile. Același individ, scrie Alba24.ro, s-ar fi dat drept detașat al MAE în Spania și a mers, în 2020, în vizită la o primărie, unde a avut o întâlnire "oficială" cu primarul.

Pe 31 decembrie 2023, tânărul a tras pe dreapta o mașină, pe o stradă din Alba Iulia. S-a pretins a fi polițist și i-a spus șoferului că a încălcat legislația rutieră. Din discuția purtată cu așa-zisul agent de la Rutieră, conducătorul auto și-a dat seama că are în față un impostor și a anunțat Poliția, care a început o anchetă.

O lună mai târziu, tânărul de 25 de ani a fost identificat, iar pentru a proba suspiciunile, oamenii legii au făcut 4 percheziții în Arad, la locuințele suspectului. 

"În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicat în vederea indisponibilizării stații de emisie-recepție, veste antiglonț, arme de tip airsoft nesupuse autorizării, legitimații, precum și alte documente care au legătură cu activitatea infracțională", au transmis reprezentanții IPJ Alba.

La percheziții, anchetatorii au descoperit mai multe arme și legitimații false. Sursa foto: Alba24.ro
La percheziții, anchetatorii au descoperit mai multe arme și legitimații false. Sursa foto: Alba24.ro

După audieri, tânărul a fost reținut 24 de ore de polițiști. Este acuzat de uzurparea de calități oficiale.

Potrivit presei locale din Arad, citată de Alba24.ro, tânărul și-ar fi asumat în trecut și funcția de detașat MAE în Spania. În 14 august 2020, individul ar fi mers la Primăria Fântânele și s-a dat drept detașat MAE în Spania, la Consulatul României din Bilbao. Acesta a avut o discuție cu primarul, iar reprezentații primăriei chiar au pus o poză cu tânărul în cauză, pe Facebook, pentru a marca momentul. Presa locală, scrie sursa citată, a semnalat atunci că era vorba despre un impostor. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri