Vasile Blaga a fost la DNA. Percheziţii şi la IPJ Bihor, condus de "prietenul de familie"

Data actualizării: Data publicării:
160919_vasile_blaga_DNA_000_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Co-președintele PNL Vasile Blaga s-a prezentat luni dimineață la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat într-un nou dosar.

160919_vasile_blaga_DNA_000_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Actualizare 11:44. Surse Digi24.ro susţin că Vasile Blaga a fost audiat în această dimineaţă într-un alt dosar decât cel al accidentului rutier comis de chestorul Liviu Popa când se afla la volanul maşinii care îi aparţine lui Blaga. Informaţia pare a fi confirmată şi de un detaliu din declaraţia făcută de liderul PNL la ieşirea din sediul DNA.  "S-a deschis un dosar penal și au fost date legate de când am mașina, unde stă", a afirmat Vasile Blaga în cursul dimineţii.

Actualizare 11:40. Într-un comunicat de presă, DNA susţine că procurori din cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DNA fac cercetări „într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012-2014”. Surse neoficiale din Poliţia Bihor au confirmat, pentru News.ro, că au loc percheziţii făcute de către procurorii DNA la sediul IPJ Bihor şi la locuinţa chestorului Liviu Popa.

Actualizare 10:50. Cazul privind accidentul în care a fost implicat chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Bihor, în timp ce conducea maşina lui Vasile Blaga, este în cercetări, la Braşov. Potrivit News.ro, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov arată că nu au făcut nicio solicitare la DNA referitoare la audierea lui Vasile Blaga în respectivul dosar.

Actualizare 10:10. Procurorii anticorupție fac percheziții la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Bihor. Vizat ar fi chiar șeful Poliției județene, chestorul Liviu Popa, despre care Vasile Blaga a declarat la ieşirea de la DNA că îi este prieten de familie.

Actualizare 9:30. O jumătate de oră a fost audiat liderul PNL, de procurorii DNA. Vasile Blaga a fost audiat ca martor într-un nou dosar. 

Este vorba despre un accident ușor în care a fost implicată mașina sa în urmă cu aproximativ două săptămâni. El a spus că nu se afla la volan și că rugase un apropiat să pornească mașina pentru a nu avea probleme tehnice.

Persoana apropiată este șeful poliției Bihor, chestorul Liviu Popa. În momentul în care acesta a pornit automobilul a avut loc o tamponare ușoară.

Ştiţi că a avut loc un accident cu masina mea. Am dat o declarație de martor în care am confirmat că sunt proprietarul mașinii. Acum două săptămâni, fiind în concediu, chestorul Popa - eu l-am rugat să-mi ia mașina, pentru că e diesel și daca n-o miști, mașina e din 2001, a avut un accident ușor la Brașov. S-a deschis un dosar penal și au fost date legate de când am mașina, unde stă”, a declarat Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, pagubele la mașină sunt un far spart și bara de direcție îndoită.

Liderul PNL a adăugat că el și chestorul din Bihor sunt prieteni de familie. Vasile Blaga a precizat că paguba o va plăti chestorul Liviu Popa.


Vasile Blaga le-a declarat jurnaliștilor că a fost chemat într-un dosar înregistrat în parcursul acestui an și că va fi audiat în calitate de martor.

„Am fost chemat în calitate de martor în dosarul 175/2016”, a spus Blaga.

Liderul PNL a mai declarat că nu ştie despre ce fapte este vorba. Este vorba cel mai probabil despre un dosar nou.

Vasile Blaga ajunge pentru a treia oară la DNA pentru a fi audiat, în calitate de martor, în decurs de doi ani.

În primăvară a fost audiat într-unul din dosarele ANRP, despre modul în care se făceau numirile în cazul comisiei centrale.

Anul trecut, el a fost audiat tot în calitate de martor într-un dosoar în care procurorii investighează modul în care au ajuns anumite sume de bani la Partidul Democrat Liberal în timpul campaniilor electorale din 2012.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum a aflat Anca Molnar că are cancer. Dezvăluiri care te vor face să plângi: “Nu știa mai nimeni”
Digi FM
Cât plătește Nicușor Dan chirie pentru apartamentul din București: „Avem o cameră și două dormitoare la...
Pro FM
Dakota Johnson și Chris Martin, relație cu despărțiri și împăcări. Ce s-a aflat despre actriță și solistul de...
Film Now
Soțul Oliviei Newton-John, decizie drastică la doi ani de la moartea actriței. Ce se întâmplă cu ferma în...
Adevarul
Rezultate alegeri locale 2024. Suceava: Tânărul care l-a învins pe Gheorghe Flutur. S-a înscris în PSD din...
Newsweek
Casa de Pensii confirmă când intră pensia pe iunie pe card. „Banii sunt deja la banci"
Digi FM
Anca Molnar, make-up artistul vedetelor, a murit la doar 35 de ani. Tânăra fusese diagnosticată cu o formă...
Digi World
Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Kevin Spacey, lacrimi amare. Are datorii de milioane de dolari, iar casa i-a fost scoasă la licitație: "Nu...
UTV
Celine Dion este hotarata sa revina pe scena. "Ma voi intoarce pe scena, chiar daca va trebui sa ma tarasc"