Video "Mai vine una. Fugi, că pică". Rușii au atacat cu drone kamikaze lângă Isaccea. Unele drone au căzut lângă un bac cu români

Data actualizării: Data publicării:
atac cu drone lângă Isaccea
Rusia și-a intensificat atacurile cu drone la granița României. FOTO: captură video Facebook Gabor Petru

Un nou atac cu drone kamikaze rusești a țintit noaptea trecută porturile ucrainene Reni, Ismail și Orlivka. Unele drone au căzut în apropierea unui bac în care se aflau și români, care pleca din Isaccea. În Ismail, infrastructura portuară a fost afectată, iar mai multe depozite și vehicule au fost avariate, a anunțat chiar guvernatorul regiunii Odesa, pe canalul de Telegram. ISU nu a transmis mesaj RO-Alert.

O dronă rusească a picat la 30-40 de metri lângă bac. De ce nu a transmis ISU mesaj RO-Alert: „MApN este cel care decide”

ACTUALIZARE 10:30 Un bărbat care a filmat atacul cu drone de la Isaccea din această noapte a vorbit la Digi24 despre momentul în care una dintre drone a căzut la 30-40 de metri de bacul unde erau el și zeci de ucraineni într-un autocar.

Petru Gabor a povestit că este voluntar la organizația Voluntari fără Frontiere și că la momentul atacului era pe teritoriul ucrainean, chiar după momentul controlului de pașapoarte.

„Eram pasager pe barjă. Pericolul a fost foarte aproape. Prima dronă a picat în afara frontierei, ce ați văzut în filmare e momentul cu a doua dronă. A căzut la 30 – 40 de metri de oamenii de pe bac. La primul atac tocmai se încheiase controlul pașaportului, a picat prima dronă, am fugit spre bac, am urcat rapid și încercam să le spun oamenilor să plece cu bac-ul, că suntem în raza lor de acțiune”, a spus Gabor.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au precizat că nu a fost transmis mesaj Ro-Alert în cursul nopţii, dar că au fost primite cinci apeluri la 112, unele din zona Isaccea de la persoane care anunţau producerea unor bubuituri, informează news.ro.

ISU Tulcea a menţionat că Ministerul Apărării Naţionale este cel care decide când se impune trimiterea mesajelor RO-Alert în astfel de cazuri, iar informarea respectivă este transmisă de către IGSU.

Traficul prin punctul de Frontieră Isaccea a fost închis

ACTUALIZARE 9.20. Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat marţi dimineaţă, că traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka).

Astfel, traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier.

"La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc", au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Știrea inițială

Încă un atac a avut loc în apropiere de granița României. Dronele au fost filmate în apropiere de localitatea Isaccea din județul Tulcea.

Un bărbat a surprins în imagini atacul. În imaginile filmate chiar în vama Isaccea, localitate din județul Tulcea, se văd flăcările uriașe ale bombardamentelor. 

Cel care a filmat strigă la colegii săi de pe barjă să plece cât mai repede din port. "Dă-i drumul că mai vine o dronă. Auzi! Mai vine o dronă. Fugi, că pică aici! Uite, aici a picat, direct în vamă. Dă-i drumul!", se aude vocea bărbatului.

Localnicii din Isaccea spun că luni noapte au auzit zgomote puternice, între orele 2.30 și 3.30, și că au văzut cinci – șase drone.

Trei șoferi de TIR care erau în vama Orlovka au fost răniți. Patru camioane au ars. Două depozite au fost parțial avariate.

Între orele respective nu a fost emisă vreo alertă pentru oamenii care locuiesc în Isaccea.

Autoritățile de la vama Orlovka au anunțat că punctul de control nu va funcționa azi până la prânz, pe partea ucraineană.

FOTO: captură video Facebook Gabor Petru

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri