Video Exclusiv Mărturia unui fost consumator de droguri: „Mă lăudam la colegi că mă droghez, mulți s-au apucat de droguri după”

Data publicării:
fost consumator de droguri
Sebastian are 23 de ani și este din Dej. A început să consume droguri de la 14 ani, din curiozitate. Foto: Captură video Digi24

Dependența de droguri distruge vieți. De cele mai multe ori, nu doar a celor care se droghează, ci și a familiilor sau prietenilor acestora. Sebastian are 23 de ani și este din Dej. A început să consume droguri de la 14 ani, din curiozitate, după ce a intrat într-un anturaj unde toți cei din jurul său se drogau. În scurt timp a început să fure, ca să facă rost de droguri.

Sebastian Petruț- fost consumator de droguri: I-am crezut prieteni, la început te droghezi cu ei te distrezi, te simți acceptat dar când nu sunt bani își arată fața. Ei aveau ceva ani de consum, făceau mișto de mine, mă forțau să fac unele chestii, mă amenințau dacă nu fur bani de acasă.

Nu exista petrecere fără droguri. În lumea substanțelor interzise, orice e la un telefon distanță.

Sebastian Petruț: Am început cu etnobotanice, m-am dus la marijuana, de acolo la prafuri, cristale, săruri, așa le zice pe stradă, la pastile cu ecstasy, apoi la timbre cu LSD. De la timbre cu LSD la Xanax.

La școală, niciunul dintre colegii lui nu se droga. Însă, odata ce l-au văzut pe el făcând asta, mulți au fost curioși sa încerce.

Sebastian Petruț: După câțiva ani, cam după 3 ani, că mulți dintre colegii aia pe care i-am avut, terminasem clasa 8-a, începusem clasa 9-a, îmi ziceau drogatul, că eu mă și lăudam cu prostia asta. Mulți s-au apucat de droguri după.

A renunțat la școală și a plecat în străinătate. După o perioadă petrecută acolo, a revenit acasă, depresiv si cu gânduri negre.

Sebastian Petruț: Țelul meu era să ajung în Olanda, unde marihuana o poti cumpăra de la magazin. Aveam un salariu în jur de două mii de euro. Sâmbătă luam banii și marți mă împrumutam de bani de țigări.

Tânărul a cerut ajutor familiei și așa a ajuns într-un centrul de recuperare. Acum, el este voluntar în centru și ajută, la rândul său, alți tineri să treacă peste dependență.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri