Medic din Brașov: Noile măsuri de relaxare produc îngrijorare suplimentară. Cu siguranță expunerea va fi mult mai mare

Data actualizării: Data publicării:
Un medic verifica radiografia la plamani a unei paciente
Foto: Guliver/GettyImages

Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 septembrie. 

Guvernul României a adoptat în ședința de luni Hotărârea de Guvern prin care sunt stabilite condițiile în care vor fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele, de la 1 septembrie. Cluburile și barurile rămân închise.

"Avem încă un număr mare de cazuri pozitive și o proporție mare de pozitivitate între cazurile testate, ceea ce denotă o transmitere comunitară importantă.

În condițiile în care știm că sunt pacienți asimptomatici în număr mare, care pot transmite boala, aceste măsuri de relaxare produc îngrijorare suplimentară. Cu siguranță expunerea va fi mult mai importantă decât în prezent.

E circulație de virus, e de așteptat cel puțin teoretic ca și numărul de cazuri să nu scadă.

Relaxarea suplimentară nu știu dacă e extrem de benefică din punct de vedere epidemiologic", a declarat Andreea Moldovan.

Ea a subliniat că în aceste condiții, cu atât mai importante sunt purtarea corectă a măștii, păstrarea distanței, evitarea aglomerației și igiena corectă a mâinilor.

Suntem mai datori decât oricând să aplicăm aceste măsuri pentru că e un risc real, a subliniat medicul.

În ultimele 24 de ore au fost 755 de cazuri noi de COVID-19 din doar 6.943 de teste efectuate. Alte 43 de decese au fost raportate din cauza infecției cu coronavirus. La terapie intensivă sunt internați 506 pacienți, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de bolnavi internați la ATI de la debutul pandemiei.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri