Video Mii de cartușe de vânătoare confiscate de la un institut de cercetare din Voluntari

Data publicării:
Armă de vânătoare și două cartușe.
Un bărbat a pierdut pe stradă o borsetă cu cartușe. Foto: Profimedia

Poliţiştii din Ilfov au confiscat joi mii de cartușe de vânătoare, cu alice și cu glonț, de la sediul Institutului Naţional de Dezvoltare şi Cercetare pentru Silvicultură din Voluntari. Cartușele nu erau depozitate în condiții corespunzătoare, iar multe dintre ele erau în plus, nefiind înregistrate în gestiune. 

„La data de 13 iulie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov au efectuat verificări la sediul unei instituţii din oraşul Voluntari, cu privire la modul de păstrare şi gestionare al armelor şi muniţiilor. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au descoperit într-o încăpere 1.283 de cartuşe, dintre care 391 de cartuşe de vânătoare cu alice (calibru 12), 189 de cartuşe de vânătoare cu alice (calibru 16), 635 de cartuşe de vânătoare cu glonţ (calibru 6,5x57) şi 68 de cartuşe de vânătoare cu glonţ (calibru 3x57R)”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis vineri.

Surse citate de Digi24 au precizat că instituția la care s-au făcut percheziții este Institutul Naţional de Dezvoltare şi Cercetare pentru Silvicultură.

Muniţia descoperită a fost ridicată şi indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov au deschis un dosar de cercetare penală, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri