Ministerul ucrainean al Apărării: Tunurile grele livrate de SUA Kievului sunt deja folosite împotriva ruşilor

Data actualizării: Data publicării:
Russia Ukraine Conflict: Operation European Support
Obuziere americane de calibrul 155 mm încărcate într-un avion de transport al SUA şi destinate armatei ucrainene. Foto: Profimedia Images

Armamentul greu furnizat Kievului de către SUA şi alte state aliate este deja desfăşurat pe front şi folosit de către trupele ucrainene împotriva trupelor ruse, a declarat miercuri adjuncta ministrului ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, informează CNN.

„În afară de rachetele Javelin şi Stinger, obuzierele americane de calibrul 155 mm sunt deja folosite pe front” a spus Maliar.

Un oficial american a declarat, citat de CNN, că 89 din cele 90 de obuziere trimise de SUA Ucrainei au intrat deja în posesia trupelor ucrainene.

Hanna Maliar a adăugat că livrările de armament occidental destinat militarilor Kievului se desfăşoară acum într-un ritm continuu şi constant, în ciuda eforturilor Rusiei de a distruge infrastructura de transport a Ucrainei.

„Intrăm într-o nouă fază a războiului. Rusia nu va putea fi capabilă să câştige acest război al echipamentelor şi tehnicii de luptă. Cu toate acestea, până la victoria finală, vor mai trece câteva săptămâni grele, poate chiar luni”, a spus adjuncta ministrului ucrainean al Apărării, care a adăugat că întreaga industrie a Ucrainei a intrat pe picior de război..

În plus, forţele armate ucrainene au primit, sub formă de ajutor militar, peste 34.000 de veste antiglonţ de la începutul lunii mai şi până în prezent.

De asemenea, Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA a aprobat marţi seara acordarea unui ajutor în valoare de 40 de miliarde de dolari destinat Ucrainei. Decizia urmează să fie votată şi în Senatul SUA, înainte de a fi trimisă preşedintelui Joe Biden pentru promulgare.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri