Exclusiv Ministrul Apărării: Pericolul minelor marine în largul Mării Negre este uriaș

Data publicării:
angel tilvar
Angel Tîlvăr spune că trebuie să fim pregătiți în orice moment să neutralizăm minele. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Pericolul minelor marine în largul Mării Negre este uriaș - este declarația făcută în exclusivitate pentru Digi24 de Angel Tîlvăr. Ministrul Apărării Naționale spune că trebuie să fim pregătiți în orice moment să neutralizăm minele. Una este căutată și joi de militarii români, după ce a fost semnalată în larg. De la începutul conflictului din Ucraina aproape 100 de dispozitive au fost găsite în Marea Neagră.

„Au fost activate toate mecanismele procedurale care se activează. Putem vorbi de 95 de mine care au fost identificate, acesta este al șaselea caz. În permanență a fost o supraveghere care să genereze o siguranță din punctul de vedere al felului în care ar putea sa evolueze”, a explicat ministrul.

De asemenea, Angel Tîlvăr a afirmat că „este lăudabilă inițiativa româno-bulgară-turcă de a avea grupul de combatere a minelor pe Marea Neagră.

„Este cu atât mai lăudabilă inițiativa româno-bulgară-turcă de a avea grupul de combatere a minelor pe Marea Neagră, pentru că, așa cum spuneam, de-a lungul vremii, 95 de mine au apărut. Probabilitatea să reapară este destul de mare, motiv pentru care am generat această inițiativă, care este deschisă și pot adera la ea și avem solicitări de aderare și din partea altor aliați, pentru a putea asigura siguranța pe Marea Neagră”, a conchis ministrul Apărării Naționale.

O mină marină a fost depistată joi în Marea Neagră, în apropiere de stațiunea Costinești. Forțele Navale au intervinit pentru a o dezamorsa.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri