Ministrul Economiei, Virgil Popescu: „Rețeaua de termoficare nu se repară cu declarații. Firea să prezinte un plan de reabilitare”

Data actualizării: Data publicării:
ministrul Economiei, Virgil Popescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Economiei, Virgil Popescu a declarat că primarul Capitalei, Gabriela Firea, ar trebui să prezinte un plan de reabilitare a rețelei de termoficare a Bucureștiului, deoarece aceasta „nu se repară cu declarații”. El a adăugat că Firea lansează „atacuri nejustificate”, informează Mediafax.

„Rețeaua de termoficare, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, nu se repară cu declarații, așa cum crede Gabriela Firea. Premierul nu a făcut decât să arate problemele pe care fosta RADET nu le-a rezolvat. În disperare de cauză, pentru că nu poate explica de ce nu a rezolvat problemele primarul Capitalei lansează atacuri nejustificate”, a spus Popescu.

„În calitate de ministru al Economiei si Energiei am luat măsuri ca ROMGAZ și ELCEN să asigure mijloacele necesare încălzirii, însă Primăria, prin RADET, nu s-a preocupat în nici un fel. Îi cer primarului Capitalei să prezinte un plan de reabilitare a rețelei de termoficare. Bucureștenii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței!", a scris ministrul Economiei Virgil Popescu, duminică, pe Facebook.

Replica ministrului Popescu vine în contextul declarațiilor făcute de primarul Gabriela Firea la adresa premierului Ludovic Orban pe care l-a acuzat că a „declanșat Jihadul” împotriva sa și că „țevile nu se repară nici cu whisy, nici cu mandolina”.

În prealabil, premierul o criticase pe Firea pentru investițiile de „sute de milioane" în companiile municipale care „nu fac nimic", în condițiile în care rezultatele mandatului Gabrielei Firea sunt "egale cu zero".

Bucureștenii de pe mai multe străzi și bulevarde din Capitală nu au avut apă caldă și căldură, sâmbătă, din cauza unei avarii la rețeaua de termoficare.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA a anunţat, sâmbătă, oprirea agentului termic, pentru mai multe ore, pentru remedierea avariilor apărute în reţeaua de termoficare pe Bulevardul Basarabia, Bucuvina, Bulevardul Nicolae Grigorescu. În aceste zone nu a fost nici apă caldă, nici căldură de vineri de la ora 14.00.

Și pe străzile Mizil, Prevederii, Perișorului – cămin TMUCB au fost anunțate avarii de vineri noaptea, de la ora 23.00, iar oamenii nu au au avut căldură până sâmbătă după-amiază. Unele blocuri nu au nici la ora transmiterii acestei știri apă caldă sau căldură.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri