Moartea ciudată a unui urs. Garda de Mediu și Poliția se acuză reciproc

Data actualizării: Data publicării:
Urs mort cărat de un utilaj agricol.
Moartea ciudată a unui urs. Garda de Mediu și Poliția se acuză reciproc.

Neînțelegeri între Garda de Mediu și Poliție, în județul Mureș, în cazul unui urs găsit mort. Garda de Mediu a dat azi publicității un comunicat în care solicită Inspectoratului de Poliție Județean clarificarea circumstanțelor în care a decedat, săptămâna trecută, un urs, scrie site-ul radiomures.ro.

Șefa Gărzii de Mediu Mureș, Szekely Annamaria, a declarat pentru Radio Tg.Mureș că ceea ce trebuie stabilit cu exactitate este cauza morţii animalului, deoarece instituţia are atribuții „doar în cazul exemplarelor protejate, capturate sau ucise accidental”.

„Noi am solicitat să ni se pună la dispoziție date privind cauzele decesului animalului, să vedem dacă a fost sau nu accidental. Nu avem informații că s-ar fi consultat un medic vegterinar, trebuia să fim chemați la producerea accidentului, nu la momentul la care animalul a fost cărat în condițiile în care a fost cărat. Deci trebuia să fim chemați la momentul producerii evenimentului care a dus la moartea acestuia”, a spus aceasta.

În replică, IPJ Mureș susține că Garda de Mediu a fost anunțată de poliție și, în plus, șoferul care a accidentat ursul a anunțat cazul cu două zile înainte de filmarea cu ursul mort cărat în furcile unui tractor.

„La data de 2 octombrie polițiștii mureșeni au fost sesizați de un bărbat, conducător auto, cu privire la faptul că a accidentat un urs pe raza localității Mihai Viteazu. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, însă ursul nu a fost găsit. Animalul în cauză a fost depistat pe 4 octombrie 2022, dată la care IPJ Mureș a anunțat telefonic Garda de Mediu Mureș cu privire la acest incident, însă niciun reprezentant al Gărzii nu s-a prezentat la fața locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Alexandra Petrovici:

În spațiul public a circulat săptămâna trecută o filmare în care se vedea un urs cărat în furcile unui utilaj agricol în zona localității Mihai Viteazul, din judeţul Mureș.

Editor : L.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri