Noi restricții în Suceava. Primarul orașului face apel la respectarea măsurilor, pentru a nu se ajunge la carantină

Data actualizării: Data publicării:
restrictii covid suceava
Foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Creșterea numărului de cazuri duce la introducerea de noi restricții în mai multe zone ale țării. Autoritățile din Suceava au decis închiderea restauratelor, a barurilor și cafenelelor, precum și impunerea purtării măștii în apropierea școlilor. 

În şedinţa de vineri a Consiliului Județean s-a decis că activitatea cu publicul a operatorilor economici ce desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se suspendă, începând din 10 octombrie. 

Măsuri impuse în municipiul Suceava și localitățile Siret, Bălcăuţi, Calafindeşti, Fundu Moldovei, Grăniceşti, Ipoteşti, Pojorâta şi Todireşti: 

Se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție, care să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele peste 5 ani, pe o rază de 50 de metri în jurul unităților școlare - grădinițe, școli, licee, universitate, în municipiul Suceava.

Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spații aglomerate (piețe agroalimentare, Bazar, stații de transport public, peroanele de gări, spații de agrement și obiective turistice).

Se vor intensifica activitățile de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și în perimetrul unităților școlare.

Primăria Suceava va suplimenta cu 20 de autobuze numărul mijloacelor de transport în comun, în vederea evitării supraaglomerării.

Organizarea și desfășurarea activității cu publicul a cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte în municipiul Suceava se suspendă în perioada 09 – 23 octombrie.

Spectacolele și/sau concertele, evenimentele culturale în municipiul Suceava se suspendă în perioada 09 – 23 octombrie.

Activitatea tuturor restaurantelor și a cafenelelor se suspendă, cu excepția celor din interiorul hotelurilor, pensiunilor și a altor unități de cazare din municipiul Suceava, unde servirea este permisă doar pentru clienții cazați.

Primarul din Suceava face apel la respectarea măsurilor, pentru a nu se ajunge la carantinare

În contextul luării acestor decizii de către CJSU și al creșterii gradului de infectare în municipiu la 1,71 la mia de locuitori, primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis un apel tuturor locuitorilor, îndemnându-i să facă tot ce se poate pentru ca numărul îmbolnăvirilor să scadă, în perioada următoare, notează Monitorul de Suceava.

„Fac apel la suceveni să respecte regulile și măsurile impuse, ne îndreptăm vertiginos spre o incidență a îmbolnăvirilor de 2 la mia de locuitori, de acolo mai e doar un pas până la carantinare...Să nu uităm de unde am plecat și cât am pătimit în primăvară! Îi rog din suflet pe suceveni să își ia toate măsurile de precauție necesare, să limităm extinderea răspândirii virusului și să scădem numărul îmbolnăvirilor!”, a transmis edilul. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri