Noile troleibuze STB care ar fi trebuit să iasă pe traseu la începutul lunii întârzie din cauza unor nereguli depistate la teste

Data actualizării: Data publicării:
troleibuz nou,solaris
Noile troleibuze STB care ar fi trebuit să iasă pe traseu la începutul lunii, întârzie din cauza unor nereguli depistate la teste. Foto: Facebook / Nicușor Dan

Troleibuzele anunțate cu surle și trâmbițe de primarul general Nicușor Dan sunt blocate în depou. Edilul a anunțat anterior că vehiculele urmau să intre pe traseu pe 3 februarie. Însă la testele făcute pentru recepția acestora, au fost depistate unele probleme. Valoarea celor 100 de troleibuze electrice cumpărate de municipalitate este de 290 de milioane de lei. Președintele Comisiei de Transport și Mobilitate Urbană, Florin Melciu, a detaliat problemele identificate.

Florin Melciu, comisia de Transport PMB:Am dispus remedierea problemelor apărute la troleibuzele furnizate, acestea fiind configurate eronat din fabrică pentru o tensiune nominală a rețelei de contact, mai mică decât cea specificată în termenii specifici tehnici.

Timpul respectiv era unul mult mai mic, de funcționare. Și evident, pe calea de rulare si pe partea de viteză a vehiculului. Dar această problemă era din soft, cei de la fabrica din Polonia, de la Solaris, au rezolvat această disfuncționalitate.

Referitor la instalația de încălzire a furnizorului, a clarificat faptul că instalațiile de încălzire vor fi pe bază electrică.

Au mai fost câteva mici aspecte.

De săptămâna viitoare încep să se faca testele, și dacă totul este conform, de pe 15 martie, bucureștenii se vor bucura de aceste troleibuze în trafic.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri