Video O femeie din Arad a păcălit mai mulți români, care i-au dat zeci de mii de euro să le găsească joburi pe pile la stat

Data actualizării: Data publicării:
Români păcăliți cu joburi la stat
Români păcăliți cu joburi la stat. Foto: Profimedia Images

Promisiunea unor joburi bine plătite la stat a fost irezistibilă pentru mulți români din Arad. Aceștia i-au dat peste 60 de mii de euro unei femei care i-a păcălit că știe oameni importanți din județ și care pot semna actele de angajare. 

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Femeia și-a ticluit atât de bine planul încât foarte multe persoane au început să o creadă. Aceasta s-a erijat într-o persoană sus-pusă în județul Arad cu cunoștințe la nivel înalt, atât la președintele Consiliului Județean la directori de spitale, dar și la europarlamentari care puteau să o ajute cu finanțari europene.

Femeia a primit în scurt timp mai multe cereri de la mai multe persoane pentru posturi în diferite instituții ale statului. Aceasta le-a promis că în schimbul unor sume de bani poate să pună o vorbă bună. Într-un final, după mai multe luni , oamenii au observat că planul acesteia nu este totuși atât de bun pentru că nimic nu se înfăptuiește. Astfel, oamenii au intrat la banuieli și au reclamat-o pe femeie la Direcția Națională Anticorupție.

Împreună cu cei de la DNA, oamenii au organizat un flagrant și au prins-o pe femeie în timp ce primea 5.000 de euro mită pentru a angaja o altă tânără care să lucreze la un spital din județul Arad. Femeia a fost reținută pentru 24 de ore și este interogată de procurorii DNA din Timișoara. În total, femeia a reușit să adune opt capete de acuzare pentru trafic de influență. 

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri