OFICIAL: Persoanele care vin din Spania, Franța și Germania nu intră în carantină sau auto-izolare

Data actualizării: Data publicării:
aeroportul otopeni masuri control coronavirus 13_INQUAM_Octav_GaneaOTP_MASURI
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Grupul de Comunicare Strategică precizează că nu s-a luat nicio decizie referitoare la includerea în zonele roșii, respectiv cele care presupun carantina instituționalizată timp de 14 zile a cetățenilor care revin din regiuni ale Franței, Germaniei și Spaniei, după ce, secretarul de stat Nelu Tătaru anunțase că vor fi incluse în zona roșie și nordul Franței și Madridul.

„O astfel de decizie referitoare la actualizarea zonelor de risc (zone roșii/zone galbene) poate fi luată numai la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în urma unor evaluări meticuloase a evoluției răspândirii noului coronavirus (COVID-19)”, precizează Grupul de Comunicare Strtegică.

Care sunt zonele din care cei ce revin în țară sunt obligați să intre în carantină sau auto-izolare

Până în acest moment, conform autorităților, sunt Italia, regiunea Hubei din China, și orașul Daegu din Coreea de Sud sunt considerate regiuni roșii, adică toți cei care vin din aceste regiuni sunt băgați în carantină.

Alte provincii din China continentală, Iranul, Coreea de Sud și districtul Heinsberg din Germania sunt considerate zone galbene, adică cei care vin din aceste zone intră în auto-izolare.

Autoritățile recomandă de asemenea testarea pentru COVID-19 a persoanelor simptomatice care au călătorit în ultimele zile în Franța, Spania sau alte zone din Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri