Papa Francisc folosește trei papamobile în România

Data actualizării: Data publicării:
papa francisc papamobil ploaie bucuresti
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Papa Francisc foloseşte la vizita sa în România trei papamobile, potrivit Agerpres. Este motivul pentru care vineri, la București, a fost văzut nu într-un papamobil Duster, cum erau așteptările, ci într-un papamobil marca Isuzu. 

Serviciul de Protecţie şi Pază a precizat că, „aşa cum a fost stabilit în concepţia de securitate, papamobilul românesc va fi folosit sâmbătă de către Suveranul Pontif”. „Papamobilul autohton a fost trimis încă de joi la Miercurea Ciuc, unul dintre oraşele vizitate de Papa Francisc”, a precizat SPP.

Suveranul Pontif a mers vineri, în București, într-un papamobil Isuzu, printr-o ploaie torenţială, iar oamenii prezenţi pe străzi nu au plecat din zonă până când nu au fost siguri că îl pot măcar vedea pe Sfântul Părinte. Suveranul Pontif a salutat mulțimea din papamobil, în ciuda ploii foarte puternice.

Papamobilul Isuzu l-a așteptat pe Papă și la ieșirea de la Palatul Patriarhiei, dar Suveranul Pontif a preferat să urce într-un Logan și, într-un gest mai puțin obișnuit, semn de încredere, s-a așezat în dreapta șoferului și a salutat mulțimea scoțând mâna pe geam până a ajuns la Catedrala Mântuirii Neamului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri