Parlamentul este blocat de protestatarii AUR. Radu Oprea (PSD): Miniștrii nu pot veni la audierile pentru buget

Data publicării:
protest parlament senat 3 inquam george calin
Protestatarii AUR au intrat în curtea Parlamentului. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Miniștrii nu mai pot veni la audierile din comisiile de specialitate pentru legea bugetului de stat, programate la ora 14.00, pentru că nu mai au cum să intre în Parlament, a afirmat senatorul PSD Radu Oprea. Toate intrările și ieșirile instituției sunt blocate de SPP, după ce zeci de protestatari AUR au forțat intrarea în curtea Parlamentului, încercând să intre în clădire.

Potrivit calendarului adoptat în şedinţa Birourilor permanente, parlamentarii au avut termen până la ora 12.00 pentru a depune amendamente la proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.

De la ora 14.00 era programată începerea dezbaterii bugetelor în comisiile parlamentare, urmând ca joi să fi avut loc discuțiile și votul în plen.

Radu Oprea, senator PSD: „Ar fi trebuit să începem la ora 14.00 audierile în comisiile de specialitate pentru legea bugetului de stat. Deja se depun amendamentele, ar fi trebuit să începem acest lucru astfel încât până joi să și reușim să votăm bugetul de stat pe 2022.

Practic, chiar vorbeam cu cei din comisia de buget de la Senat, că nu văd efectiv cum s-ar putea desfășura această activitate astfel, cu toate intrările și ieșirile închise. Reprezentanții instituțiilor și ai ministerelor care ar fi trebuit să ajungă la aceste audieri, nu văd cum ar putea să o facă. Nu știu cum am putea să ne desfășură activitatea astăzi.

La grupul senatorilor PSD lumea este îngrijorată, dar nu speriată de ceea ce se întâmplă, deși pe geamurile de la noi se văd foarte aproape cei care sunt chiar în fața intrării principale a Senatului.

Eu nu am văzut manifestare violentă din partea lor, în sensul de a vandaliza mașini, dar nu este nici în regulă faptul că activitatea este complet blocată și faptul că au putut să intre în curte fără o aprobare din partea celor care ar fi trebuit să asigure paza acestei instituții”.

Circulația este blocată la Palatul Parlamentului, după ce aproximativ 1.000 de oameni, care nu au autorizație să protesteze, au ieșit în stradă pentru a cere parlamentarilor să nu adopte certificatul verde. Circa 100 dintre aceștia au reușit să intre în curtea Parlamentului, motiv pentru care SPP a blocat intrările în clădire.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri