Patru pacienți de la „Matei Balș” au fost transferați la spitalul „Victor Babeș”. Unul dintre ei a fost internat la ATI

Data actualizării: Data publicării:
imagini cu pavilionul institutului matei bals în care a izbucnit un incendiu se văd pereți innegriti de fum
Incendiul de la Institutul Matei Balș a afectat un pavilion în care se aflau 102 pacienți. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Patru pacienți afectați de incendiul produs în această dimineață la Institutul „Matei Balș” au fost transferați la spitalul „Victor Babeș” din București. Unul dintre ei a fost internat la terapie intensivă.

ACTUALIZARE. Simin Aysel Florescu, medic la Spitalul Victor Babeș, a spus că urmează să mai ajungă acolo doi pacienți afectați de incendiul de la Institutul Matei Balș.

Este vorba despre doi pacienți care au fost transferați inițial la spitalul Bagdasar Arseni. Ei au fost duși acolo pentru a fi evaluați din punct de vedere neurologic, în urma incendiului. Pentru că nu aveau probleme din acest domeniu, a fost luată decizia ca cei doi să ajungă la Victor Babeș.


Cei patru pacienți care au ajuns în această dimineață la spitalul „Victor Babeș” din București sunt în stare stabilă. Unul dintre pacienți este internat în acest moment la terapie intensivă. În cazul unui alt pacient se face evaluarea medicală și există posibilitatea ca și acesta să fie transferat la ATI pentru îngrijiri.

Toți pacienții transferați sunt evaluați în acest moment.

Conducerea spitalului Victor Babeș a anunțat că mai are mai mult de 200 de paturi disponibile, în cazul în care va fi nevoie și de transferul altor pacienți.

La „Victor Babeș” este însă o problemă cu locurile la terapie intensivă, în condițiile în care numărul pacienților COVID internați în această secție este în continuare ridicat.

Peste 100 de pacienți au fost transferați din pavilionul care a luat foc în această dimineață la institutul „Matei Balș”, fie la alte spitale, fie în alte pavilioane ale institului.

Autoritățile au pus la dispoziție două linii telefonice la care rudele pacienților să sune pentru a afla informații.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri